Hvarski župnik don Mili Plenković objavio je na službenom Facebook profilu svoje župe ispriku zbog svoga ranijeg statusa na društvenim mrežama u kojem je neprilično komentirao smrt povjesničara i publicista Slavka Goldsteina i s kojim je izazvao mnogo negativnih reakcija.

“Moja objava na Facebooku izazvala je niz negativnih reakcija javnosti. Svjestan sam da sam pogriješio, jer sam svoje neslaganje s javnim djelovanjem dr. Slavka Goldsteina izrazio i na posve krivi način i u krivom trenutku, izražavam žaljenje i iskreno se ispričavam:

– najprije svojim župljanima koji su se našli u neprilici i čije je povjerenje u mene, kao župnika, ovim dovedeno u pitanje.

– ispričavam se svima koje sam svojom objavom povrijedio ili uznemirio

– ispričavam se svom Biskupu kao i Crkvi u Hrvata koja se je, mojom krivnjom, našla – neopravdano – na optuženičkoj klupi, jer je ovo isključivo moja osobna pogreška.

don Mili Plenković

(Ovo objavljujem na župnoj stranici jer sam osobni profil ugasio)”, stoji u isprici hvarskog župnika.

Don Mili Plenković je ranije na svom osobnom profilu napisao kako ga je “obradovala vijest da je umro Slavko Goldstein” i da mu je “drago da je jedan mrzitelj Hrvatske nestao s pozornice ovoga svijeta” te da mu “ipak od srca želi pokoj vječni i da mu Jahve bude milosrdan sudac”.

Ovakav status izazvao je očekivanu, a svakako i opravdanu reakciju javnosti nakon čega ga je Plenković izbrisao.

Sada je uputio ispriku u kojoj je priznao pogrešku i ponudio iskrenu ispriku zbog nje.

Goran Andrijanić | Bitno.net