Teroristi iz Islamističke države ubili su 15 zatočenih kršćana koje su oteli početkom ovog tjedna, a drže zatočenim još 350 ljudi, objavila je jedna lokalna crkvena udruga i prenijela tu informaciju katoličkim agencijama.

Podsjetimo, vijest o otetim asirskim kršćanim objavljena je u utorak. Tada su izvješća govorila o 90 otetih ljudi, ali sada se tvrdi kako ih je puno više – njih 350 iz nekoliko kršćanskih sela na sjeveroistoku Sirije.

Udruga “Pomoć Crkvama u potrebi” izvijestila je o ubijenim kršćanima. Prema njima, asirski kršćani vjerojatno su zatočeni negdje u regiji Abdul Aziz, području kojeg kontrolira Islamska država. Ista udruga izvijestila je kako ima informaciju da su stanovnici jednog muslimanskog sela iz te regije obaviješteni kako će islamisti sutra (petak) “masovno pogubiti nevjernike” i da im je rečeno da dođu to gledati.

Sirijski kršćanski političari pozvali su američko-koalicijske snage da zračnim udarima na islamiste u toj regiji pomognu kršćanima i Kurdima koji se bore protiv Islamske države.

G. An.