Župa sv. Petra apostola Zaprešić i Zbor mladih “Stijene” organiziraju u subotu 18. travnja 2. “Zvučnik” – Pojačaj dobar glas za Mali dom u Keniji. Zvučnik je humanitarni koncert koji je namijenjen djeci smještenoj u Malom domu u Keniji. Prizvuk afričkih pjesama donosi organizator zbor mladih “Stijene” i njihovi gosti “Assante” iz Malešnice. Program počinje svetom misom u 19 sati u kripti crkve sv. Ivana Krstitelja u Zaprešiću, a predvodi ju vlč. Odilon Gbènoukpo Singbo, svećenik podrijetlom iz Benina.

Koncertom se želi osvijestiti javnost o pomaganju potrebitoj djeci iz kenijskog Malog doma, a prodavat će se narukvice koje djeca marljivo izrađuju uz svog voditelja fra Miru Babića.

Brojni volonteri posjetili su franjevačku misiju koju vodi misionar fra Miro Babić, a u sklopu misije nalazi se sirotište za napuštenu i bolesnu djecu. Neki od njih podijelit će svoja iskustva s okupljenima na koncertu, a bit će prilike i čuti misionara fra Miru Babića.

Priče troje volontera koji su posjetili kenijski Mali dom vjerojatno će vas nadahnuti, potaknuti na razmišljanje i osvijestiti o potrebi pomaganja djeci iz Malog doma.

Bitno.net