U programu Hrvatskog katoličkog radija od 9.50 bit će posebna emisija koju će voditi i urediti urednica Hrvatske katoličke mreže Diana Tikvić

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski katolički radio danas će uživo pratiti Hod za život koji se održava u Zagrebu, Splitu i Zadru.

Nacionalni “Hod za život, obitelj i Hrvatsku” održat će se u subotu u tri grada Zagreba, Splitu i Zadru pod geslom “Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu“. Tim povodom u programu Hrvatskog katoličkog radija od 9.50 bit će posebna emisija koju će voditi i urediti urednica Hrvatske katoličke mreže Diana Tikvić.

“Iz tri grada naši reporteri javljat će se u program HKR-a sa svojim sugovornicima. Tako će u Zagrebu “Hod za život” pratiti Ante Peran i Ante Novak, u Zadru Eni Turkalj, a u Splitu Kristina Bitanga”, poručuju s HKR-a.

Četvrti “Hod za život” u Zagrebu u subotu počinje okupljanjem u 10 sati na Zrinjevcu odakle se kreće Praškom preko Trga bana Jelačića Ilicom, Mesničkom, Strossmayerovim šetalištem, Ćirilometodskom do Trga sv. Marka na kojem se priređuje zabavno-glazbeni programa na kojem će nastupiti i Marko Perković Thompson. Ove godine prvi put se vijore zastave “Hoda za život, obitelj i Hrvatsku” na Trgu Republike Hrvatske, ispred Hrvatskoga narodnog kazališta i na Tomislavovu trgu u Zagrebu, a u subotu zastave “Hoda za život” vijorit će se i na glavnom zagrebačkom trgu i fontane će biti oslikane logom ovogodišnjeg Hoda.

“Hod za život” u Splitu u subotu počinje okupljanjem na Rivi u 10.30 sati i kreće se prema Zapadnoj obali prema Zvončacu na kojem će biti organiziran interaktivni i zabavni sadržaj. U Splitu se “Hod za život” ove godine održava treći put.

Prvi “Hod za život” u Zadru u subotu počinje okupljanjem u 10 sati na Obali kneza Branimira 10 (kod mosta). Povorka se kreće preko Gradskog mosta prema Narodnom trgu, gdje će skrenuti u Široku ulicu i nastaviti prema Forumu gdje se održava prigodni program u kojem će između ostaloga pjevati Tomislav Bralić.

Bitno.net