“Znate li što se dogodi kad Ljubav stavite na prvo mjesto?
Pročitajte ovu našu priču, ali pazite jer nije ovo priča za sakupljanje lajkova. Nije ovo priča bombastičnog naslova kakve vrebaju s mnogih portala.
Ovo je živa priča.
Ova priča spašava živote.
Ova priča govori Istinu.
Ova priča približit će Vas Bogu. Kada smo radili na projektu “Veseli kilometri” željeli smo da ima dodatnu vrijednost i bude poseban na svaki način. Zadatak Veselih kilometara je da pomogne misionarima i misionarkama kako bi oni mogli pomagati onima kojima su poslani i koji su u potrebi.
Željeli smo da sadržaj Veselih kilometara bude kvalitetan i kreativan, radost i blagoslov svakome tko će se njima služiti. Razmišljali smo o prirodi i brinuli da ne potičemo stvaranje otpada već omogućimo dugotrajno korištenje svakog komadička Veselih kilometara. Tako smo došli na ideju da ambalaža bude platnena vrećica u kojoj će stajati sav potreban sadržaj.
Međutim, nije nam bilo svejedno tko će šivati vrećice i gdje ćemo ih naručiti. Željeli smo pokazati ono što dobro znamo, a to je da misije povezuju i ne ostaju na riječima već ljubav pokazuju pomaganjem i konkretnim djelima.Zato smo izradu platnenih vrećica povjerili zaposlenicima Centra za inkluzivnu podršku i zapošljavanje „Inpromo“, Labin.
Marljive ruke osoba s invaliditetom s puno radosti i ljubavi, uz pomoć volontera, šivale su platnene vrećice.

Radost je veća kad se dijeli, a ova priča prepuna je radosti na svim stranama.
Radost volonterki koje su pomagale Centru da sašiju vrećice i na taj način im daju podršku i poticaj za život.

Radost osoba u Centru “Inpromo” jer iznos koji smo uplatili za izradu vrećica njihova je plaća za rad i to im je potrebno za život. Pravo na rad i zapošljavanje jedno je od temeljnih ljudskih prava, pa tako i temeljnih prava svake osobe s invaliditetom. Zato je i naša radost velika jer smo skrenuli pozornost na važnost uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada. Ali i radost jer su ove platnene vrećice toliko divno napravljene, a dio su cijelog kompleta kojim prikupljamo sredstva za pomoć misionarima i kupnju misijskih vozila.

Zato ovo nisu samo platnene vrećice i nije ovo samo ambalaža već je to ljubav u bež boji s ilustracijom malenog autića koji povezuje.

Povezuje dobrotu naših ljudi s našim misionarima i misionarkama koji uz našu podršku pomažu našoj braći i sestrama u misijskim zemljama.

Pokazati ljubav nije teško, ako sami ne zakompliciramo.
Mi nismo komplicirali, jednostavno smo sve stavili u Božje ruke i dali sve od sebe kako bismo napravili najbolje što možemo, a On je blagoslovio.
I tako su stigli Veseli kilometri.
Jer stavili smo LJUBAV na prvo mjesto.”

Želite li pomoći, javite nam se i nabavite svoje Vesele kilometre: https://misije.hr/artikli/veseli-kilometri/
Javite nam se porukom u inbox, na broj: 01/56 35 055 ili email: missio.croatia@misije.hr