Prije dva dana u Rijeci je uhićen 24-godišnji muškarac zbog spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina i zadovoljavanja pohote pred djetetom mlađim od 15 godina.

Prema riječima Županijskog državno odvjetništva postoji osnovana sumnja da je okrivljenik kaznena djela počinio na štetu 13-godišnje djevojčice u razdoblju od prosinca 2020. do lipnja 2021. na području jedne općine u Primorsko-goranskoj županiji.

Index je prvi javio kako je riječ o mladiću koji je bio na čelu Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, a na tom je mjestu naslijedio sadašnjeg saborskog zastupnika Marina Miletića.

Sam Miletić oglasio se na svojoj Facebook stranici izrazivši zgražanje nad ovim slučajem:

„U teškom šoku sam nakon pročitane vijesti o pedofilu unutar katoličkih skauta. Posebno boli da je takav naslijedio lokalno vođenje katoličkih skauta Riječke nadbiskupije nakon što sam ja prije godinu i pol dana izašao iz organizacije“, napisao je Miletić

„Najoštrije osuđujem ovog i svakog drugog pedofila gdje god on bio i čime god se on bavio. Zločin pedofilije je najodvratniji i najgnjusniji čin koji odrastao čovjek može učiniti prema djeci“, dodao je.

„Očekujem od institucija da će pravedno kazniti dotičnog pedofila koji je ovime izdao sve temelje katoličkih skauta, crkve i zdravog razuma. Pozivam sve koji na bilo koji način dobiju bilo kakve informacije o bilo kojem pedofilu – neka odmah istog prijave policiji“, zaključio je Miletić.

Užas i gnjusobu pedofila treba najstrože sankcionirati‼️

U teškom šoku sam nakon pročitane vijesti o pedofilu unutar…

Objavljuje Miletić MarinPetak, 13. kolovoza 2021.