Na blagdan Cvjetnice završila je 13. kampanja inicijative 40 dana za život. Sudionici ove kampanje od 20. dana prestali su s bdjenjima ispred svih bolnica i domova zdravlja, s obzirom na novonastalu situaciju i na preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite, ali su drugu polovicu kampanje bdjeli u svojim domovima.

Posebno raduje vijest o spašenim životima i ove kampanje: „U Hrvatskoj znamo za dva spašena života od smrti pobačajem. Radi se o dvije majke koje su nakon razgovora i pomoći koju smo im pružili, odlučile zadržati svoju djecu“, rekla je Dijana Brozović, voditeljica tima za trudnice „Nisi sama“ koji se materijalno i duhovno brine o majkama i trudnicama i inače, a posebno u ovim teškim vremenima.

„U svijetu je do sada od osnutka kampanje spašeno preko 17 000 dječjih života, za koje se zna, a još ih je mnogo za koje zasigurno znaju samo njihove majke i Gospodin u svojoj providnosti“, nastavlja Ante Čaljkušić, predsjednik Inicijative.

„Raduje nas i informacija da je značajno smanjen broj namjernih pobačaja i zbog novonastalih okolnosti. Zahvalni smo Gospodinu što je i ovu situaciju okrenuo na dobro.“

Do sredine kampanje ispred bolnica i domova zdravlja sudjelovalo je nešto više od 2000 molitelja, a nakon 20. dana kampanje u svojim domovima uključili su se još mnogi; puno je gradova i povećalo svoju satnicu bdjenja pa se bdjelo i danju i noću.

Ovu je kampanju obilježila i Straža sv. Josipa, sat u tjednu u kojem su bdjeli muškarci, a poseban naglasak je stavljen na program „Iscjeljenje očeva srca“, program za iscjeljenje rana izabranog i spontanog pobačaja kod očeva.

„Iščekujemo jesensku kampanju i ulaskom u svaku novu čvrsto vjerujemo da će biti posljednja jer će namjerni pobačaj u Hrvatskoj prestati“, za kraj je rekla Petra Milković, izvršna direktorica Inicijative. „Na samom početku jesenske kampanje ponovno ćemo organizirati Marijansku procesiju za život te se tako predati u sigurne Gospine ruke vjerujući da će ona voditi i cijelu kampanju, i borbu za život i prestanak namjernog pobačaja.“

40 dana za život – Hrvatska | Bitno.net