Dani kruhaFoto: IKA
Obilježavajući Dane kruha, učenici splitskih osnovnih škola Mejaši, Skalice, Dobri, Kman i Lučac, sa svojim vjeroučiteljicama i drugim nastavnicima, prikupili su značajne količine namirnica, voća i higijenskih potrepština koje su posredstvom Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije darovali siromašnima.

Odjeljenja nekih razreda, kojima je to bilo praktično izvesti, posjetili su prostorije Caritasa u pratnji vjeroučiteljica. Tu su se izravno upoznali s programima Caritasa, kao i s korisnicima Caritasova blagovališta. Od prikupljenih artikala formirano je oko 90 obiteljskih paketa, koji su podijeljeni siromašnim obiteljima iz Caritasove evidencije. Caritas je zahvalio učenicima, vjeroučiteljima i nastavnicima, kao i roditeljima, za tako snažnu animaciju djece u prikupljanju pomoći za one koji su u potrebi.

“Zasigurno ova plemenita gesta ne samo djece, nego i nastavnika i roditelja ima učinak puno veći od same materijalne vrijednosti prikupljene hrane. Kod djece se razvija socijalna osjetljivost i kršćanska solidarnost sa siromasima. Taj duh zajedništva potrebno je njegovati i razvijati kod ljudi svih uzrasta. Naravno, najplodnije je kada se taj osjećaj ukorjenjuje u djecu od najranije dobi. Razumljivo je, ne možemo zanemariti ni radost korisnika koji s velikom zahvalnošću, često suznih očiju primaju pakete koje su im ova djeca prikupila”, izjavio je ravnatelj Caritasa Slavko Jerončić. (ika/bitno.net)