Foto: Narod.hr

Trg kralja Tomislava preplavljen je ljudima koji su došli dati svoju podršku Hodu za život. Prema informacijama organizatora, ondje je trenutno oko 2.500 ljudi. Redari i volonteri već lagano pripremaju se za dolazak sudionika na Trg kralja Tomislava.

Inače, Hod za život naziv je građanske inicijative čiji je cilj osvijestiti vrijednost, jedinstvenost i dostojanstvo života svakoga ljudskog bića, a majkama i obiteljima u Hrvatskoj pružiti potporu.

Inicijativa preko različitih aktivnosti želi posebno skrenuti pažnju na poštivanje nerođenog ljudskog života, kao preduvjeta za ostvarivanje svih ljudskih prava, bez obzira na spol, rasu, financijske i materijalne uvjete i dr.

Građansku inicijativu Hod za život čine brojne udruge i zajednice građana, kao što su: Život biraj, SKAC, U ime obitelji, Vigilare, Molitvena zajednica Srce Isusovo, Neokatekumenski put, Božja pobjeda te brojne druge, te obitelji i pojedinci.

Hodovi za život održavaju se već mnogo godina po cijelom svijetu. Sada se tim zemljama pridružila i Hrvatska, jer smatraju da je danas posebno važno skrenuti pozornost na poštivanje svakog ljudskog života i važnost obitelji jer ti čimbenici hrvatsko društvo i našu domovinu čine stabilnom i prosperitetnom.

Opće je poznata znanstvena činjenica da ljudski život započinje začećem.

Hrvatska se nikada, kao danas, nije nalazila u lošijoj demografskoj situaciji, bez naznaka skorog oporavka. Hodom za život podsjetit ćemo da istraživanja pokazuju kako u Hrvatskoj bračni parovi imaju u prosjeku jedno dijete manje nego što bi to željeli i kako za to uglavnom navode ekonomske razloge.

Demografsko pitanje je najvažnije pitanje za Hrvatsku i njezinu budućnost.

Hodajući zajedno, navode organizatori inicijative, svjedočit ćemo radost što živimo u Hrvatskoj u kojoj želimo podizati svoje obitelji i odgajati djecu. Više pročitajte ovdje.

Narod.hr | Bitno.net