72bk

U večernjim satima 24. listopada započela je prva volonterska akcija 72 sata bez kompromisa u Splitu. Organizatori akcije je Studentski katolički centar Split (SKAC).

Projekt je započeo okupljanjem u prostorijama samostana Gospe od zdravlja, u 18 sati. Nakon prigodnog skeča koji su izveli članovi Hrvatskog nadzemlja, organizatori akcije rasporedili su volontere po projektima i pojasnili njihova zaduženja. Potom je slavljena sv. Misa koju je predvodio fra Ante Vučković, duhovnik SKAC-a, koji je mladima u propovijedi poručio da je volontiranje zapravo radosno davanje i dijeljenje onoga što su već u vidu darova i sposobnosti primili od Gospodina.

Kroz ova 72 sata oko 200 volontera radit će na preko 30 projekata humanitarnog, ekološkog, socijalnog i edukativnog karaktera. Između ostalog, volonteri će za potrebe Caritasovih korisnika prikupljati hranu u trgovačkim centrima, sudjelovati u kreativnim radionicama, uređivati kuće, dvorišta, dječije vrtiće, družiti se s korisnicima staračkih domova i slično. Projekt će završiti slavljem sv. Mise u splitskoj katedrali sv. Duje, u nedjelju, 26. listopada u 11 sati, koju će predvoditi splitsko – makarski nadbiskup mons. dr. Marin Barišić.

Bitno.net