Nakladna kuća Verbum od 1. do 31. srpnja u svim knjižarama Verbum i na web knjižari www.verbum.hr organizira prodajnu akciju “Uzmi 3 – plati 2”. Ova velika akcija u bilo kojoj od 13 knjižara diljem Hrvatske (Split, Zagreb, Osijek, Rijeka, Zadar, Šibenik, Dubrovnik, Varaždin, Slavonski Brod, Požega i Vinkovci) i na web knjižari omogućava svakom kupcu da za tri kupljene knjige u izdanju nakladne kuće Verbum jednu od njih dobije potpuno besplatno, a besplatna je ona knjiga s najnižom cijenom.

Ovom prigodom moguće je birati iz Verbumove ponude od gotovo 700 vrijednih i zanimljivih naslova, a o kojim je knjigama riječ možete pogledati ovdje.

U ovu akciju uključeni su i Verbumovi noviteti od kojih izdvajamo knjigu Izvan reda, nastavak bestselera 12 pravila za život, kliničkog psihologa i proslavljenog profesora Jordana B. Petersona. Previše kaosa vodi u nestabilnost i tjeskobu, ali previše reda može nas skameniti i učiniti nas pokornima i podloženima. Knjiga Izvan reda poziva nas da uspostavimo ravnotežu između kaosa i reda, ta dva temeljna načela stvarnosti, te nas vodi uskim i tijesnim putem koji ih razdvaja.

Od zanimljivih naslova tu je i snažna knjiga Pisma i zapisi iz zatvora, po kojoj je slavni redatelj Terrence Malick snimio film Skriveni život. Knjiga donosi potresnu životnu priču Franza Jägerstättera, jednostavna austrijskoga seljaka, sakristana i oca troje djece, koji je odbio služiti u njemačkim oružanim snagama jer je sudjelovanje u Hitlerovoj borbi za osvajanje svijeta doživljavao kao osobni grijeh.

Među novitetima je i kultna knjiga Povratak čednosti, u kojoj nas autorica Wendy Shalit podsjeća na to da čednost nije puritanstvo, a ni poremećaj koji treba izliječiti, nego najdublji instinkt, koji, ako ga iznova otkrijemo, ima moć očuvati u nama i našemu društvu ono što je dobro, a ono što nije – preobraziti.

Tu je i knjiga Iz vatre, po vodi, potresna priča o duhovnom putovanju od ateizma i krajnjega marksizma do moralnoga i duhovnoga buđenja, autora Sohraba Ahmarija, jednog od najcjenjenijih intelektualaca i katoličkih glasova u javnosti. Pišući vrlo iskreno i privlačnim stilom prepunim emocija, Ahmari pred čitatelja stavlja ne samo duhovnu preobrazbu nego i svoje intelektualno putovanje od Nietzscheova Zaratustre do Komunističkoga manifesta; od Michela Foucaulta do Isusa iz Nazareta Benedikta XVI.

Od noviteta valja spomenuti i dva nova prekrasna molitvenika Mjesec dana s Blaženom Djevicom Marijom i Mjesec dana sa Srcem Isusovim koji mogu biti dragocjeno sredstvo duhovnoga života u svako doba godine. Nećemo izostaviti ni knjigu Daruj Magnusa MacFarlane-Barrowa u kojoj autor, utemeljitelj Marijinih obroka, jedan od najutjecajnijih ljudi današnjice prema časopisu Time i CNN-ov „junak godine“, iznosi divne primjere dobrotvorne ljubavi kojima je svjedočio u raznim dijelovima svijeta.

Na koncu, tu je i nova knjiga pape Franje Želim ti osmijeh u kojoj nam Papa nudi recept za istinsku sreću i za postizanje vedrine. Tema radosti jedna je od središnjih tema u naučavanju pape Franje, još potrebnija u ova „bolesna vremena“: Bog je radostan, svjedoči Papa na ovim stranicama koje predstavljaju proglas preporoda. Istinska radost nije kratkotrajan osjećaj euforije ni iluzoran protuotrov onih koji ignoriraju patnju: ona proizlazi iz naše nade, konkretne nade koju nam ništa i nitko ne može oduzeti. To je radost koja uvijek ima posljednju riječ. A želja i dijeljenje osmijeha prvi je mali veliki korak da je doživite, obnovite se, preporodite.

Posjetite Verbumove knjižare i web knjižaru www.verbum.hr od 1. do 31. srpnja i iz bogate ponude Verbumovih naslova odaberite nešto za sebe i svoje najdraže uz posebne pogodnosti akcije “Uzmi 3 – plati 2”.

(Troškovi dostave za telefonske narudžbe ili narudžbe putem interneta obračunavaju se prema uvjetima dostave naznačenim na stranicama web knjižare www.verbum.hr.  Popust iz ove akcije ne zbraja se s ostalim popustima, npr. članskim popustom kluba Verbum.