Pet godina poslije odlaska prof. Tomislava Ivančića u vječnost njegovo djelo i dalje nastavlja živjeti. Profesor Tomislav Ivančić je bio poznati svećenik i teolog profesor na Katoličkom Bogoslovnom Fakultetu. Kroz emisije na radiju i držeći seminare nove evangelizacije, otkrivajući duhovnu dimenziju čovjeka ostavio je iza sebe veliku zbirku pisane riječi u knjigama i znanstvenim radovima. Njegova riječ je dolazila u mnoge živote i  polako ih mijenjala. Mnogi svjedoče kako je  profesorova riječ  koja je pročitana ili izgovorena promijenila život. Pokazala put iz tame u svjetlo, izvela u slobodu od ovisnosti i bolesti.

Iza profesora je ostala ne samo trajna uspomena na čovjeka koji je svoj život živio u prijateljstvu s Isusom Kristom nego mnogi svjedoci čiji su životi promijenjeni, Zajednica Molitva i Riječ čiji je utemeljitelj i ZAKLADA – DR. TOMISLAV IVANČIĆ  koju je osnovao  3. svibnja 2010. kako bi pomogla u moralno-etičkoj preobrazbi čovjeka i društva i pomogla izgradnju materijalne budućnosti antropološke medicine i hagioterapije. Ona nastavlja s radom i nakon njegove smrti kao logistička podrška Zajednice Molitva i Riječ.

Ciljevi Zaklade ZTI su:

  • Organizacija i provedbe stručnih predavanja, seminara, tribina, konferencija i sličnih sadržaja.
  • Potpora u izgradnji i organizaciji međunarodnog centra i pratećih objekata za znanstveno istraživanje i terapijski rad.
  • Istraživanje antropološke dimenzije čovjeka te razvijanje antropološke medicine u okviru koje se metodom hagioterapije radi na temeljnom ozdravljenju čovjeka.
  • Moralno – etička preobrazbe čovjeka i društva
  • Edukacija djelatnika za istraživanje i terapijski rad.
  • Potpora u izgradnji središnjeg doma Zakladnika.
  • Potpora u izgradnji memorijalnih kapelica i spomenika.
  • Izdavačka i promidžbena djelatnost u cilju koji doprinosi ostvarivanju svrhe zbog koje je Zaklada i osnovana.

Da bi omogućila da pisana riječ Tomislava Ivančića i dalje bude dostupna čitateljima zaklada je pokrenula i projekt kojim se želi omogućiti da knjige profesora Ivančića budu dostupne u cijelom opusu.

Profesor Ivančić je napisao stotinjak knjiga. Neke su prevedene na njemački i engleski jezik ali mnoge su nedostupne javnosti. Pokrenut je projekt Zaklade „Uključi se da pisana riječ i dalje živi“ kojom se želi skupiti potrebna sredstva za otkup izdavačkih prava na knjige od izdavačke kuće Teovizija.

Zaklada Tomislav Ivančić  potpisala je ugovor s Teovizijom o prijenosu izdavačkih prava svih izdanja prof. Tomislava Ivančića na Zakladu Tomislav Ivančić. Ugovoreni iznos za kupnju izdavačkih prava za svih 78 domaćih i 21 inozemnih naslova iznosi 543.750 kn.

Zahvaljujući donatorima i podupirateljima do sada je prikupljena četvrtinu navedenog iznosa, dok se cjelokupni iznos treba uplatiti do 1. lipnja 2022.godine. Kako bi ostvarila svoj cilj zaklada je u suradnji s agencijom Cedior pokrenula i crowdfunding kampanju “Uključi se da pisana riječ i dalje živi”, koja traje do 15. travnja 2022.

Kampanju možete poduprijeti doniranjem preko platforme ovdje ili uplatom izravno na račun.

Važan oblik pomoći je i prosljeđivanje informacije o kampanji svojim prijateljima i poznanicima. Podupirući ovaj projekt omogućuje se čudesnu preobrazbu čovjeka i društva, čuva nasljeđe koje nam je ostavio ovaj hrvatski velikan i omogućuje budućim generacijama da susretnu živu riječ koja im može promijeniti život na bolje.

Više informacija o samoj kampanji možete dobiti preko portala Hagio.hr. Ako imate bilo kakvih upita možete nam se javiti na e-mail: lijepojestopitate.hagio@gmail.com.