Mate Uzinic

U uvodu biskup Uzinić je pozdravio mlade koji su na putu svojim kućama uz molitvu sv. Ivanu Pavlu II. da se svi sretno vrate, te zatim zahvalio u prvom redu “Gospodinu, od kojega dolazi svaki dobar dar i koji nas je okupio u uskrslom Isusu Kristu, koji nam slobodu daruje i na slobodu poziva”. Zatim je zahvalnost uputio brojnim obiteljima, redovnicama i redovnicima i svima drugima koji su ugostili mlade; župnim zajednicama i župnicima koji su se stavili na raspolaganje u organizaciji SHKM-a; nadbiskupima i biskupima, svećenicima i katehetama koji su dopratili mlade na Susret, osobito onima koji su se zajedno s njima uključili u misna slavlja po župama Dubrovačke biskupije šireći ono predivno iskustvo zajedništva i u sve dijelove Dubrovačke biskupije. “Osjećamo da su se sve naše žrtve i sav naš trud isplatili. Hvala vam!”

Potom je biskup zahvalio gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, uredima i javnim poduzećima, Lučkoj upravi Dubrovnik i Luci Dubrovnik, PU Dubrovačko-neretvanskoj, Općoj bolnici Dubrovnik, Hitnoj medicinskoj pomoći, Domu zdravlja, vatrogascima, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, hotelima, restoranima i ugostiteljima, medijima te svima koji su na bilo koji način pridonijeli uspjehu ovoga Susreta. “Gospodin neka blagoslovi i nagradi svaki vaš pothvat i vaša nastojanja za dobro zajednice i društva u kojemu živimo”, napisao je biskup. 
Svoju zahvalnost iskazao je i članovima Organizacijskog odbora, svim volonterima, zboru i bandu koji su sve učinili da Susret protekne u najboljem redu i ostane u dobrom sjećanju svim sudionicima. 

“Na kraju, iskrena zahvala vama, draga hrvatska katolička mladeži! Hvala vam što ste na dva dana grad Dubrovnik i Dubrovačku biskupiju ispunili mladenačkom ljepotom i radošću. Svojom mladošću, vedrinom, unatoč oblacima i kiši, strpljivošću, molitvom, pjesmom pokazali ste da Crkva, ovaj narod i ova zemlja imaju budućnost. Neka uskrsnuli Gospodin, koji nas je na slobodu pozvao, ohrabri svaki vaš korak, da smjelo idete ususret životu koji je pred vama. Jer znamo: uskrsli Gospodin je s nama i hoda s nama putovima našega života i naše svakidašnjice! Gospodin vas blagoslovio i čuvao! I vidimo se u Vukovaru 2017!” – tim riječima završio je svoju poruku zahvalnosti dubrovački biskup.