Bogoslužni prostor bl. Alojzija Stepinca nalazi se na Kaptolu 28 i služit će kao privremeni prostor za liturgijska slavlja budući da je Zagrebačka katedrala zatvorena zbog štete nastale u potresima 2020. godine, objavio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Osim slavljenja svetih misa i mogućnosti za ispovijed, u Bogoslužnom prostoru izložene su relikvije bl. Alojzija Stepinca, kako bi vjernici mogli i dalje štovati našega Blaženika, čiji su grob u zagrebačkoj Prvostolnici uvijek rado posjećivali i kod njega molili zagovor bl. Stepinca.

Prvo euharistijsko slavlje održano u Bogoslužnom prostoru bila je Misa Večere Gospodnje na Veliki četvrtak ove godine, a predvodio ju je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u koncelebraciji s pomoćnim biskupima mons. Ivanom Šaškom i mons. Mijom Gorski, kanonicima Prvostolnog kaptola zagrebačkog i ostalim svećenicima.

Na istom mjestu kardinal Bozanić predvodio je i ostale liturgijske obrede i slavlja Vazmenog trodnevlja te svečano euharistijsko slavlje na Nedjelju Uskrsnuća Gospodnjega.

U nastavku donosimo raspored svetih misa i ispovijedanja u bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca.

Svete mise:
• radnim danom u 7, 9 i 19 sati
• nedjeljom u 7, 9, 10 i 19 sati

Mogućnost za sv. ispovijed:
• radnim danom: 7.00-11.00; 18.30-20.00
• nedjeljom: 7.00-12.00; 18.30-20.00