Twit

Zagrebačka nadbiskupija pokrenula je u petak 9. svibnja svoj Twitter račun. Time se pridružila više od 600 milijuna aktivnih korisnika diljem cijeloga svijeta, koji dnevno objave oko 250 milijuna “tvitova”.

Baš kao što je to bio i prije nepunih godinu dana, kada je pokrenuta službena Facebook stranica, prvi i najvažniji razlog stvaranja Twitter računa Zagrebačke nadbiskupije jesu stajališta crkvenog Učiteljstva o digitalnom svijetu, ali i prilika za promicanje evanđeoske poruke u novom ambijentu, poručuju iz nadbiskupijskog Tiskovnog ureda.

Uz Zagrebačku nadbiskupiju, Twitter račun imaju Riječka nadbiskupija te Sisačka biskupija.

Podsjetimo da papa Franjo u ovogodišnjoj poruci za Dan sredstava društvene komunikacije upozorava da „nije dovoljno jednostavno proći ‘digitalnim’ putovima, to jest jednostavno biti ‘na vezi’: potrebno je da ta povezanost preraste u istinski susret“. Također, napominje da držati vrata naših crkava otvorenima znači držati ih otvorenima i u digitalnom svijetu zato da ljudi, u kojoj god da se životnoj situaciji nalazili, mogu ući, te da evanđelje može izaći van i doprijeti do svih.

Bitno.net