Profesor na zadarskom sveučilištu dr. sc. Ivan Poljaković koji je bio suspendiran zbog optužbe za homofobiju konačno je izrečen pravorijek.

Ocitovanje dr. Ivana Poljakovica

Kako javlja portal katolik.hr, rješenjem potpisanim od rektora prof. dr. sc. Ante Uglešića 9. 04. 2013. godine ukinuta je suspenzija dr. Poljakovića.

Portal ističe da svi pravni akti koje je dr. Poljaković poduzeo bili isključivo u svrhu zaštite svojih osnovnih građanskih prava. Stoga sada nema namjeru pokretati daljnje sudske postupke protiv Sveučilišta, jer želi održavati kolegijalan odnos sa svojim pretpostavljenima bez obzira na nemile događaje, te tako sa svoje strane doprinijeti vraćanju ugleda ustanovi u kojoj radi.

U razgovoru s Rektorom i svim prorektorima dr. Poljaković je izrazio žaljenje što se Sveučilište našlo u medijima u negativnom kontekstu zbog nekih pristranih novinara.

Profesor Poljković se istakao i kao kandidat stranke HRAST na nedavnim izborima za Europski parlament, u kojima je ta mlada politička stranka osvojila zapaženo sedmo mjesto, a u mnogim gradovima uz SDP i HDZ postala treća politička snaga.

Katolik.hr/Bitno.net