Vojska Bezgrešne marijanska je duhovna organizacija koju je 1917. utemeljio sv. Maksimilijan Kolbe i koja za cilj ima obraćenje grešnika, osobito masona, kao i posvećenje svih kršćana. Više o Vojsci Bezgrešne možete doznati OVDJE.

Proslava 100. obljetnice sastojat će se od 4 događaja:

1. MEĐUNARODNI ZNANSTVENI SIMPOZIJ “VOJSKE BEZGREŠNE I MASONERIJA”

Organizatori simpozija:

MEĐUNARODNA SREDIŠNJICA VOJSKE BEZGREŠNE (MI INTERNATIONAL)

HRVATSKI NACIONALNI CENTAR VOJSKE BEZGRJEŠNE

CENTAR “HRVATSKI AREOPAG” ZA MEĐURELIGIJSKI DIJALOG HRVATSKE PROVINCIJE SV. JERONIMA FRANJEVACA KONVENTUALACA

HRVATSKI MARIOLOŠKI INSTITUT

NADBISKUPIJSKI PASTORALNI INSTITUT ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE

Datum održavanja: 16.-17. rujna 2017.

Mjesto održavanja: Zagreb, Sveti Duh 31 (Dvorana sv. Franje)

Pokrovitelj simpozija: Gradska skupština GRADA ZAGREBA

Sadržaj simpozija: Na Simpoziju će predavanja održati oko 30 uglednih stručnjaka raznih profila (od teologa i kumunikologa, do povjesničara i geopolitičkog stratega) iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Rumunjske… Simpozij je vrijedan medijske pozornosti jer je prvi koji temi masonerije pristupa ozbiljno, bez senzacionalizma, i u dijalogu. Prvi put u Hrvatskoj će za isti stol, u dijalogu, sjesti predstavnici Katoličke Crkve i drugih profesija, zajedno sa slobodnim zidarima, koji će i sami održati predavanje prigodom obilježavanja 300 godina postojanja masonerije. Više o programu simpozija: www.areopag.hr.

2. MJUZIKL “ŽIVOT ZA ŽIVOT”

Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca pokrovitelj je mjuzikla “Život za život” o sv. Maksimilijanu Kolbeu i Vojsci Bezgrešne koju je on osnovao, u režiji Roberta Boškovića i izvedbi Zbora “Kolbe” koji je izvođen, i nastavlja se izvoditi i dalje, u zemlji i inozemstvu, u svrhu prenošenja poruke ljubavi prema Bogu i čovjeku po uzoru na Kolbea koji je svoj život dao u Auschwitzu umjesto oca jedne obitelji. Sljedeća izvedba održat će se u Zagrebu 22. rujna 2017. godine s početkom u 20 sati, na adresi Sveti Duh 31, u Dvorani sv. Franje. Iz spomenute inicijative razvio se i Festival kršćanskog kazališta koji je ove godine održan treći put.

3. PRVI NACIONALNI SUSRET ČLANOVA VOJSKE BEZGREŠNE

U subotu, 23. rujna 2017. godine, na Svetom Duhu 31 u Zagrebu, održat će se prvi Nacionalni susret članova Vojske Bezgrešne. Program započinje euharistijskim klanjanjem u 10 sati u crkvi sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu. Nastavlja se svečanom sv. misom u 11 sati koju predslavi uzoriti kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup. U 14 sati uslijedit će svečana akademija, u okviru koje će biti predstavljeni Spisi sv. Maksimilijana Kolbea, njegova sabrana Pisma na oko 1500 stranica, a spominjemo i prigodnu knjižicu Raffaela Di Muro, Trijumf ljubavi, koja uspoređuje život sv. Maksimilijana Kolbea i sv. Franje Asiškoga polazeći, što je kuriozitet, od grafološke analize njihovih rukopisa.

4. ZAHVALNO HODOČAŠĆE ČLANOVA VOJSKE BEZGREŠNE U RIM

Nacionalni centar Vojske Bezgrešne organizira od 13. do 21. listopada 2017. godine zahvalno hodočašće članova Vojske Bezgrešne u Rim i njime u Hrvatskoj završava službeno obilježavanje stogodišnjice postojanja Vojske Bezgrešne.

Bitno.net