Mladi vjernici Zagrebačke nadbiskupije su u subotu 18. rujna započeli hodočašće u Mariju Bistricu okupljanjem i dolaskom u Zlatar Bistricu, odakle su se pješice uputili prema Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Na hodočašću sudjeluje više od tisuće mladih iz brojnih župa Zagrebačke nadbiskupije, u pratnji župnika i župnih vikara. Geslo ovogodišnjeg hodočašća mladih Ljubav usprkos svemu (AL 119) preuzeto je iz pobudnice pape Franje Amoris Laetitia, a mladi tijekom hodočašća promišljaju o liku sv. Josipa, budući da se nalazimo u Godini sv. Josipa, te o zajedništvu Svete Obitelji kao kršćanskom primjeru izgradnje obiteljskoga doma.

Po dolasku u Svetište Majke Božje Bistričke mladi će sudjelovati na euharistijskom slavlju u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom, koje je predvodi vlč. Kristijan Tušek, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Nakon euharistijskog slavlja mladi će se okupiti u 14:30 u crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca, gdje će uvodni program animirati Nadbiskupijski zbor mladih, a potom će katehezu održati don Mihovil Kurkut SDB, ravnatelj nakladničke kuće Salesiana.

U 17 sati pokorničko bogoslužje predvodi vlč. Marko Čolić, studentski kapelan na Hrvatskom katoličkom sveučilištvu. Nakon pokorničkog bogoslužja bit će mogućnost za sakrament pomirenja, a u 17.30 sati započet će euharistijsko klanjanje koje predvodi vlč. Branimir Jagodić, župni vikar u Župi sv. Pavla apostola u Retkovcu.

Na kraju dana mladi će zajedno s hodočasnicima pristiglima iz Zagreba sudjelovati na Službi svjetla u 20 sati, koju predovodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.