Više desetaka tisuća ljudi, hodajući Zagrebom i Splitom uz pjesmu i veselje iskazuju solidarnost, poštovanje i ljubav prema nerođenom i svakom drugom djetetu, njegovoj majci, ocu, obitelji i Hrvatskoj.

“Svi medicinski fakulteti u Hrvatskoj na pitanje Ustavnog suda kad počinje život čovjeka odgovorili su – začećem, spajanjem jajne stanice majke i spermija oca. Kod začeća određeno je jesmo li muško ili žensko, imamo li zelene ili smeĎe oči, plavu ili crnu kosu, naša visina, građa tijela, muzikalnost ili talent za sport. Srce koje danas kuca u grudima svakog od nas – počelo je kucati 18. dan nakon začeća – svaka žena i muškarac imaju pravo znati ove znanstvene činjenice”, izjavila je Hajdi Begović, koordinatorica Hoda za život u Zagrebu.

“Splićani su se u velikom broju odazvali na poziv da podrže život – rođene i nerođene djece, trudnica, majki, obitelji. Trudnice i majke s malom djecom su najdiskriminiranija skupina u hrvatskom društvu. Mi želimo drugačiju Hrvatsku. Ne želimo da više od 20 posto žena kad se vrate s porodiljnog ostane bez posla. Strašno je čuti da 75 posto žena koje su imale pobačaj kažu da su to napravile pod pritiskom okoline ili zbog ekonomskih problema. Ovim hodom izražavamo solidarnost sa ženama, majkama i njihovom djecom i obiteljima” , izjavio je Tomislav Slavić, koordinator Hoda za život u Splitu.

Čak 500 volontera u Zagrebu i Splitu sudjeluje u organizaciji Hoda, donirajući svoje vrijeme i vještine izražavajući solidarnost sa svom djecom – rođenom i nerođenom te njihovim majkama, očevima i obiteljima, stoji u priopćenju koje je potpisala glavna koordinatorica Hajdi Begović.

Ovome dodajmo kako su u Zagrebu ‘protuprosvjednici’ nakratko zaustavili povorku koja se kretala prema Trgu bana Josipa Jelačića, ali nakon intervencije policije, nastavljen je hod prema trgu.

Bitno.net

Foto: Facebook