Uskoro započinje nova kampanja Inicijative 40 dana za život koja će trajati od 27. rujna do 5. studenog. To će biti najveća kampanja na svjetskoj razini (375 gradova), ali i na hrvatskoj razini (28 gradova!). Novi grad koji se uključio u jesensku kampanju je Makarska.

Tema kampanje bit će predbračna i bračna čistoća, svetost ljudske spolnosti. Održat će se mnogo tribina i drugih događanja na ovu vrlo važnu temu. U skladu s time, geslo jesenske kampanje glasit će: „Tijelo je Vaše hram Duha Svetoga!“ (1 Kor 6, 19).

„Novost ove kampanje je i jedna nova razina promidžbe, gdje ćemo na nov i zanimljiv način što više ljudi u svim gradovima sudionicima osvijestiti o problemu pobačaja i ljepoti života“, rekao je Ante Čaljkušić, nacionalni voditelj Inicijative te nadodao: „O detaljima ćemo obavijestiti uskoro. Vrlo smo uzbuđeni! Pripremili smo nekoliko iznenađenja.“

Ova će jesenska kampanja biti u posebnom znaku pomoći majkama, očevima te posebno mladima. Osim toga, Inicijativa nastavlja s programima pomoći ženama koje su ranjene pobačajem te s duhovnim seminarima za supružnike koji ne mogu imati djecu.

“Do sada je u našim kampanjama sudjelovalo oko 10 000 ljudi, te pozivamo i ove jeseni da se svi pridruže ispred bolnica u svom gradu, kao i u molitvi i postu diljem Hrvatske. Vaša prisutnost doslovno može spasiti život… kao što je u prošloj kampanji prisutnost jedne moliteljice pred bolnicom Merkur u Zagrebu spasila život djetetu koje će se roditi narednih dana“, rekla je Petra Tišljarić, koordinatorica molitvene inicijative.

Članovi Inicijative uglazbili su pjesmu vlč. Zlatka Sudca „Oprostite nam anđeli“ kao himnu ove kampanje. Poslušajte je:

Sva događanja vezana uz inicijativu 40 dana za život možete pratiti na njihovoj web stranici ili na Facebooku.

40 dana za život | Bitno.net