Nakon susreta 1200 predstavnika zajednica Obnove u Duhu Svetome Hrvatske i BiH koji je održan u Međugorju u travnju ove godine, kao plod molitve i osluškivanja, uskoro se održava i 1. susret usmjerenja formacije članova ovih zajednica.

Susret se održava 17. listopada 2015. u subotu, pred nedjelju Misija, u Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini, pod geslom Pape Franje: „Slušajte i izvršavajte“, i s nakanom ZA DOMOVINU I OBITELJ. Kako je formacijskog karaktera predviđen je isključivo za članove zajednica Obnove koji će se prijaviti za sudjelovanje putem voditelja.

Svoj dolazak i celebriranje Euharistije najavio je mons. dr. biskup Mile Bogović.

Također, animiranje slavljenja povjereno je Božjoj pobjedi iz Zagreba, a teme o izgradnji zajedništva će članovima iznijeti don Damir Stojić, fra Ante Vučković, vlč. Marinko Miličević i Ivona Zgrabljić.

Prezentaciju vrlo aktivnog djelovanja zajednice Dobri pastir i njezine podružnice na Klisu, održat će bračni par Tamara i Goran Granić.

Bit će poučno vidjeti kako izgleda jedan dan u Zajednici Regina pacis iz Verone koja je nastala kao plod molitve obitelji Nottegar. Ova zajednica koja je dio Obnove u Duhu Svetome Italije danas brine u svojim domovima o 1000 djece siročadi i ima svoje redovnike.

Početkom ovog mjeseca, Papa Franjo je na Trgu Svetog Petra, pozdravio članove Obnove iz Italije, a među njima je, na mjestu za posebne uzvanike, bilo 96 predstavnika zajednica iz Hrvatske. Papa je poručio kako računa na članove Obnove koju vidi kao struju milosti za cijelu Crkvu. O poruci Pape i usmjerenju djelovanja zajednica Obnove Hrvatske govorit će koordinatori zajednica iz Zagreba i Splita, Damir Zukan i Lordan Ljubenkov.

Kako je Papa tada istaknuo potrebu za stalnim radom članova na poniznosti i izgradnji zajedništva kako bi se moglo izvršiti to poslanje, susret u Udbini je uklopljen u tu težnju Svetog Oca.

To je i glavna tema video poziva koji su u Udbini snimili voditelji zajednica iz Obnove uključeni u organizaciju ovog susreta zajedno sa župnikom Udbine mons. Tomislavom Rogićem.

Pogledajte video.

Cijeli susret moći ćete pratiti uživo na: youtube.com/user/AHEROPITA

Bitno.net