Poruka nadbiskupa Devčića:

“Približavamo se Velikome tjednu i uskrsnim blagdanima, najvećem kršćanskom blagdanu – Gospodinovu uskrsnuću. U ovako posebno groznim okolnostima nije već dugo slavljen ni Uskrs niti uskrsno vrijeme na ovim našim prostorima. Zabranjuju se sva javna okupljanja uopće pa tako i u crkvama. Mi, kao Crkva, dužni smo se držati tih općih, državnih propisa, ali to ne znači da nismo pozvani ili nismo dužni živjeti kao vjernici. To znači prvenstveno u obiteljima slaviti, proživljavati otajstvo Isusove muke, smrti i uskrsnuća.

Ovo nam je izvrsna prilika da postanemo svjesni važnosti naših katoličkih medija poput Hrvatskog katoličkog radija i drugih medija s katoličkim predznakom, a od televizija da pratimo Laudato televiziju. Uz to, trebali bi ih, koliko nam mogućnosti dopuštaju, podržati i financijski u njihovom djelovanju.

Svete obrede važno je da se informirate kada će biti prenašani pa da kao obitelj provedete to vrijeme u zajedništvu. Neka ti dani pred Uskrs i sam blagdan Uskrsa budu poticaj za život u vjeri i na veću nadu u Gospodina te veću međusobnu ljubav i ljubav za Gospodina. Molite zajedno i krunicu, obiteljsku molitvu ili da pročitate ulomke evanđelja koje se tiče Isusove muke i uskrsnuća. Na taj način ćete duhovno doživjeti Uskrs.

Neka vam je svima sretan i blagoslovljen Uskrs!”

Poruka nadbiskupa vezana za situaciju nastalu oko Korona virusa

Dragi i poštovani vjernici, riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić poziva na produbljivanje obiteljskog zajedništva, na obiteljsku molitvu krunice, čitanje Svetog pisma i praćenje svetih misa preko Hrvatskog katoličkog radija, Laudato televizije i ostalih medija katoličkog usmjerenja. Poslušajte poruku u cijelosti.

Objavljuje Riječka nadbiskupija u Četvrtak, 19. ožujka 2020.

IKA | Bitno.net