Papa band nastao je u okrilju solinske zajednice Hrvatskog katoličkog zbora MI. Pod ovim imenom djeluje od posjeta svetog oca Ivana Pavla II. Solinu 4. listopada 1998. Redovito pjevaju na večernjim svetim misama u Župi Gospe od Otoka i na raznim kulturnim događanjima svoga grada i županije, a zapaženo su nastupali i u inozemstvu.

“Naš ”božićni poklon’ objavit će se 30. prosinca 2015. godine u crkvi Gospe od Otoka u Solinu. Na njemu se nalazi 10 hrvatskih božićnih pjesama. Riječ je o pjesmama koje smo prethodnih godina izvodili na božićnim koncertima i svetim misama. U njegovu stvaranju sudjelovali su vrhunski glazbenici:  Albert Limić, Miro Alduk, Ivan Božičević i Danijel Stojan. Njih je okupio glazbeni producent Damir Marušić. Od srca im zahvaljujemo na suradnji”, rekla je voditeljica Papa banda, Maja Dolić.

Ovo je njihov drugi božićni nosač zvuka. Za razliku od prvoga, na kojem su predstavili pjesme i na stranim jezicima, na ovome su pjesme snimljene isključivo na hrvatskom jeziku. Na njihov jedinstven način su obradili hrvatske tradicionalne pjesme.

“Ova naša božićna priča ostala bi samo na riječima da nije naišla na potporu našeg dragog župnika don Ranka Vidovića i župnog kapelana don Mislava Šaškora. U ime Papa banda još jednom im zahvaljujem na poticaju i pomoći”, dodala je Sanja Štrk.

Pokrovitelji nosača zvuka su Župa Gospe od Otoka, grad Solin i Cemex. Izdavač jeŽupa Gospe od Otoka i Salona Liber. Urednik je župnik don Ranko Vidović. Grafički oblikovatelj, koji je osmislio prekrasan vizualni identitet nosača zvuka je član Papa banda Ivan Tokić.

“U ime Papa banda želim vam blagoslovljen Božić, da mali Isus u vaše domove unese radost i mir i da vam Sveta obitelj u svemu bude uzor. Mi ćemo vam, s našim gostima, čestitati još jednom onako kako to najbolje znamo – pjesmom”, zaključile su Maja i Sanja.

A mi Papa bandu želimo Sretan Božić i  još uspješniju 2016. godinu.

Bitno.net