Brojni hrvatski mediji danas su prenijeli vijest kako je riječki vjeroučitelj, i naš kolumnist, Marin Miletić po odluci Katehetskog ureda premješten iz Prve riječke sušačke gimnazije na drugo radno mjesto.

Tijekom dana Marin je na svom YouTube kanalu objavio oproštajni video od Sušačke gimnazije te otkrio kako će od iduće školske godine vjeronauk predavati u Srednjoj školi za elektrotehniku i računalstvo.

Uz video u kojem se na vrlo emotivan način oprostio od svojih suradnika i učenika, Marin je napisao i poruku koju prenosimo u cijelosti:

“Svaki oproštaj baš boli, a pogotovo oproštaj od 14 godina davanja svakog atoma za neke naše priče u Sušačkoj, ali i još većeg bogatstva koje sam primio. Jer kakav sam ja danas prvenstveno zahvaljujem dragom Bogu i mojoj Danijeli, ali i mojoj zbornici, kolegicama, kolegama, učenicima.

Moji kolege su ti kroz koje sam rastao i koji su me čini boljim čovjekom. Svakome bih zaželio raditi s takvim ljudima, a pogotovo s takvim gimnazijalcima. Moja Crkva je i dalje uz mene i uz njenu potporu upuštam se u nove izazove. I radujem se svemu onome što me čeka. Piše u Bibliji: Bog sve okreće na dobro onima koji ga ljube.

Zato će ovo sve biti baš dobro.”

Ivo Džeba | Bitno.net