Hrvatska

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u crkvi sv. Marka na zagrebačkom Gornjem gradu tradicionalnu misu za Domovinu. Izvještavajući o tom događaju, Večernij list je javio da su na Misi bili nazočni predsjednik države Ivo Josipović, predstavnik Hrvatskog Sabora Josip Leko, ali da se nije pojavio premijer Zoran Milanović niti gotovo itko od njegovih potpredsjednika i ministara.

“Pozdravljam predsjednika države, predstavnika Sabora i premijera… odnosno nekog njegovog izaslanika… te gradonačelnika Zagreba”, rekao je domaćin, župnik sv. Marka, mons. Franjo Prstec tražeći pogledom nekoga iz Vlade u prvim redovima, jer je običaj da na misi za Domovinu na Dan državnosti upravo prve klupe popuni cijeli državni vrh, koji nakon mise ide na svečanu sjednicu vlade, prenosi Večernji list.

“Više je ministara bilo na spliskom Gay prideu, nego na misi za Domovinu. To vam sve govori”, rekao je u izjavi za Večernji list jedan od zagrebačkih svećenika, tvrdeći da je ovo jasna poruka nesnošljivosti državnog vrha prema Crkvi.

O porukama koje je u homiliji na misi za Domovinu uputio kardinal Bozanić pročitajte na ovom linku.

Bitno.net