U tri najveća hrvatska grada, Zagrebu, Splitu i Rijeci, deseci tisuća ljudi hodat će za život, obitelj i Hrvatsku! Slogan ovogodišnjeg “Hoda za život” glasi: “SVA LJUDSKA PRAVA POČINJU ZAČEĆEM”.

Organizatori naglašavaju kako je cilj poslati poruku svakoj majci – nisi sama, život je dragocjen dar! Pravo na život, temeljno je ljudsko pravo i preduvjet svakoga ljudskog i građanskog prava.

– Želimo pozvati sve da nam se i ove godine pridruže i svojim dolaskom daju potporu svakoj obitelji, majci, ocu, koji se bore sa životnim problemima i zbog toga dovode u pitanje život svoga djeteta – poručuju organizatori.

ZAGREB

Okupljanje je na Trgu dr. Franje Tuđmana u 11 sati, a potom će se povorka Ilicom uputiti do Trga bana Josipa Jelačića.

SPLIT

Okupljanje je u parku Zvončac u 10 sati, a potom će se povorka Zapadnom obalom uputiti do Rive, gdje će okupljene zabavljati grupa Dalmatino. Kako se na Zvončacu ne bi stvorili problemi oko parkinga automobila te kako bi se građanima olakšao dolazak do parka, ”Promet” će uvesti izvanrednu autobusnu liniju koja će sudionike ”Hoda za život” prevoziti od Rive do Zvončaca, i to u vremenu od 9:00 do 10:30.

RIJEKA

U Rijeci se ove godine “Hod za život” održava prvi put. Okupljanje je u 10 sati na riječkom Korzu ispred nekadašnje zgrade pošte. Povorka će hodati do Ulice Ante Starčevića i tom ulicom do Jelačićevog trga gdje će Hod završiti praćen glazbom Rahele Grozdanov i Marka Vukesa.

Pridružite se Hodu za život u Zagrebu, Rijeci i Splitu – budimo glas nerođenih!

[UŽIVO] Pratimo Hod Za Život u Zagrebu, Splitu i Rijeci! Od 10:00

Objavljuje Laudato u 19. svibnja 2018

Bitno.net