Uskrs

Za nas kršćane Isusovo je uskrsnuće jedinstvena činjenica u povijesti. Kršćanstvo stoji na događaju Kristova uskrsnuća. Izbaci li se ono iz propovijedi prve Crkve i iz naših propovijedi i kateheza, izbačena je osovina naše vjere – pišu u svojoj uskrsnoj poruci biskupi Porečko-pulske biskupije Ivan Milovan i Dražen Kutleša. Uskrsnuće se ne može logično dokazivati. Ono ima svoje posebne dokaze božanskog porijekla.

Navodeći odlomke Svetoga pisma, biskupi pišu o proročanstvima koja najavljuju uskrsnuće, o činjenicama koje navode evanđelja te o svjedočanstvima apostola i Isusovih suvremenika.

Crkva Kristova počiva upravo na svjedočanstvu o uskrsnuću. Što bilo da bilo, sigurna je činjenica da su Isusovi učenici, i svi Božji sveci, bili apsolutno uvjereni da je raspeti Krist uskrsnuo, i zato su davali najveće svjedočanstvo, svoj život – pišu biskupi.

Uskrsnu poruku biskupi Porečko-pulske biskupije zaključuju riječima: Vjerujući u Kristovo uskrsnuće, možemo vjerovati i u svoje uskrsnuće. Neka vas, dragi vjernici, sve obasja uskrsno svjetlo i ispuni uskrsna radost koja je duboko promijenila život apostolima i svima koji su povjerovali da je Isus doista uskrsnuo.(ika/bitno.net)