“U sjaju uskrsnoga jutra zauvijek nam je zasjala djelotvorna snaga Božje ljubavi te s pravom možemo reći: Sve nam je rasvijetljeno uskrsnućem”, piše đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić u uskrsnoj pastirskoj poruci i čestitki. “U Isusovoj smrti i uskrsnuću Bog je svojom ljubavlju zahvatio svu našu stvarnost – putove našega rađanja i umiranja, naše snage i naših slabosti, grijeha i oproštenja te nam dao milost da budemo ‘nanovo rađeni za životnu nadu’ (1 Pt 1,3).”

Kristovo poslanje ljubavi i danas je najvjerodostojnija služba Crkve. “Živa Crkva i danas želi rasti i obnavljati se novom spremnošću za službu ljubavi – za službu koja je ujedno i djelo evangelizacije, radosna što će je na tom putu službom pastira koji ‘predsjeda u ljubavi’ predvoditi novi papa Franjo”.

Nadbiskup Srakić, zajedno s pomoćnim biskupom Đurom Hranićem, ističući važnost nasljedovanja Krista, izražava želju “da ovogodišnji Uskrs u svima nama, u još većoj mjeri, obnovi baštinu Kristove službe ljubavi i da se u njoj, unatoč naporu i žrtvama, osjetimo ispunjenima i radosnima. To je ujedno i ‘kvasac’ naše vjere, ‘sjeme’ i ‘klica’ novosti uskrsloga života što ga svi trebamo nositi jedni drugima.” (ika/bitno.net)