Ekipa iz pro-life udruge Betlehem i inicijative 40 dana za život obnovile su ovih dana zapuštenu kapelu sv. Ivana Pavla II. na zagrebačkom Glavnom kolodvoru. Iz zagrebačke podružnice Betlehema o svemu su izvijestili na svojoj Facebook stranici. Njihov status prenosimo u cijelosti:

“Otvorena 1994., u čast dolaska našeg voljenog pape sv. Ivana Pavla II., kao jedan vidljivi znak ljubavi prema Bogu i Mariji, a ponajviše za svjedočanstvo vjere svakom putniku prolazniku..

Kroz ovih 28 godina prošlo je mnogo različitih ljudi kroz nju, slomljenih, očajnih, tužnih, zahvalnih… kao zaklon nekom beskućniku, kao utjeha nekom bolesniku. Stajala je ta kapela i kada su neke strukture društva pozivale da se skloni, a evo je i danas, kao tvrđava Božja i svjetlo svijeta na mjestu gdje je najpotrebnija. Na rubnom i tamnom mjestu. Kolodvoru.

Iz te malene kapele poteklo je more milosti kroz Hrvatsku, noge pobožnosti i letci došli su do potrebitih domova. Rijeka ljubavi razlila se s tog malog mjesta.

Na srce nam je došlo da uredimo taj prostor koje je vrijeme malo nagrizlo. U dogovoru sa g. Živkovićem koji svih ovih 28 godina brine da uvijek ima dovoljno letaka u kapeli i da se širi Kraljevstvo na zemlji, taj topli i predragi obiteljski čovjek, otac šestoro djece i djed 26 unučadi, pristao je na našu molbu.

Betlehem s ekipom iz inicijative 40 dana za život je jučer uredio taj sveti prostor. Neka još narednih 30 godina teče milost u srca prolaznika! Jučer smo svjedočili da je mnogo onih koji zastanu, poklone se i u vrevi i gužvi užurbanog svijeta stave znak Križa na čelo i izmole Zdravo Mariju!

Zastanite i vi❤️

[KAPELA NA GL.KOLODVORU U ZAGREBU]👑
Otvorena 1994.g u čast dolaska našeg voljenog pape, sv.Ivana Pavla II,🕊
kao jedan…

Objavljuje Udruga Betlehem-ZagrebNedjelja, 20. studenoga 2022.