ZagrebFoto: IKA
U organizaciji Matične vrhovne uprave Zajednice Molitva i Riječ i Ustanove za obrazovanje u hagioterapiji u dvorani “Vijenac” Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu u ponedjeljak 2. srpnja započeo je IV. međunarodni studij hagioterapije. Studij, koji traje do subote 7. srpnja, vodi prof. dr. Tomislav Ivančić sa suradnicima.

U pozdravnoj riječi ravnateljica Matične vrhovne uprave Marija Majstorović izrazila je radost što u programu sudjeluje čak 520 sudionika. Izrazila je zahvalu prof. Ivančiću što je cijelu ovu godinu od Trećega međunarodnog studija znanstveno produbljivao antropološku medicinu koja istražuje duhovnu dimenziju čovjeka kao i metodu hagioterapije kojom se hagioasistenti služe u istraživanju čovjekove duhovne dimenzije, kako bi put do čovjekova smisla i zdravlja učinili bržim i sigurnijim.

Riječi pozdrava izrekli su predstavnici sudionika iz inozemstva, a potom je prof. Ivančić održao uvodno predavanje.

Sam čin otvaranja IV. međunarodnog studija hagioterapije glazbeno je obogatila klapa Petrada. Na studiju sudjeluju sudionici iz Crne Gore, Irske, Italije, Luksemburga, Makedonije, Njemačke, Poljske, Slovenije, Srbije, Švedske, a prvi puta i sudionici iz Francuske, kao i jedan sudionik iz Kolumbije. Sudjeluju i članovi Nacionalnih vrhovnih uprava Austrije, Bosne i Hercegovine, Italije, Njemačke, Švicarske i Hrvatske. (ika/bitno.net)