Relikviju je osobno preuzeo upravitelj Duhovnog centra i duhovnik Pokreta Božjeg milosrđa vlč. Miro Tomas, u nedjelju, 22. rujna u Svetištu Božjeg Milosrđa u poljskome gradu Krakovu

U svetište Božjeg Milosrđa u Ovčari kod Đakova, na području župe Levanjska Varoš, donesena je relikvija svete Faustine Kowalske, poljske redovnice. Riječ je o relikviji – komadiću svetičine kosti, pohranjene u pozlaćeni relikvijar koji će biti izložen na čašćenje i štovanje svim vjernicima i hodočasnicima u svetištu na Ovčari.

Relikviju je osobno preuzeo upravitelj Duhovnog centra i duhovnik Pokreta Božjeg milosrđa vlč. Miro Tomas, u nedjelju, 22. rujna u Svetištu Božjeg Milosrđa u poljskome gradu Krakovu, a predala mu ju je s. Norberta Ruchala ZMBM, u ime Časne Majke poglavarice Družbe sestara Gospe od Milosrđa. Primopredaji relikvije nazočilo je 60-ak hodočasnika s područja Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Suglasnost da se pokrene proces dobivanja relikvije dao je osobno nadbiskup mons. Đuro Hranić, a u konačnici zamolbi je udovoljeno i s najviše razine poljske provincije Družbe. Primopredaja relikvije svete Faustine bila je primarna nakana hodočašća u Poljsku koje je vlč. Tomas organizirao za sve zainteresirane vjernike, štovatelje i širitelje Božjega milosrđa. Njih 60-ak iz različitih župa Đakovačko-osječke nadbiskupije, zajedno sa četvoricom svećenika i dvije redovnice, posjetilo je Svetište i baziliku Božjeg milosrđa u Krakovu te samostansku crkvu u kojoj se čuvaju posmrtni ostaci svete Faustine, kao i slika Milosrdnog Isusa.

Hodočasnici su imali prigodu posjetiti i poljsko nacionalno marijansko svetište Gospe Jasnogorske u gradu Częstochowi. Također je organiziran i razgled vjerskih, povijesnih i kulturnih znamenitosti grada Krakova uz stručnoga vodiča na hrvatskom jeziku, a imali su prigodu posjetiti i Wadowice, rodni grad svetoga pape Ivana Pavla II., njegovu rodnu kuću i baroknu baziliku Prikazanja Blažene Djevice Marije u kojoj je kršten Karol Wojtyła. Posljednjega dana trodnevnog hodočašća bilo je zahvalno misno slavlje uz čašćenje relikvije svete Faustine u kapeli Svih svetih bazilike Božjega Milosrđa u Krakovu.

Svemu ovome dodajmo kako je ovo četvrta reilkvija sv. Faustine u Hrvatskoj. Jedna se časti u zajednici Družbe sestara Milosrdnog Isusa u Puli, drugu je u Hrvatsku donio pater Marko Glogović, treća je 2014. donesena u Župu BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea u zagrebačkoj Trnovčici i ovo je sada četvrta.

Đakovačko – osječka nadbiskupija | Bitno.net