U mostarskoj bolnici je u petak, 11. rujna, od koronavirusa u 31. godini života preminuo katolički novinar Mario Pinjuh, piše Slobodna Dalmacija. BiH mediji javljaju kako je bio pozitivan na koronavirus te da se tjednima nalazio na bolničkom liječenju. Mario je bio zaposlenik Radija Mir Međugorje i vanjski suradnik portala Jabuka TV.

“Nakon kratke i teške bolesti noćas je u 31. godini preminuo naš kolega i prijatelj Mario Pinjuh. Dio tima Radiopostaje Mir Međugorje postao je u prosincu 2018. Pamtit ćemo ga kao vrijednog kolegu koji je volio svoj posao. Nedostajat će nam njegova vedrina, susretljivost i mladenački duh”, poručili su njegovi kolege s Radija Mir Međugorje.

„Šokirani smo, u najdubljoj smo tuzi zbog tako naglog odlaska našeg prijatelja, kolege, čovjeka, našeg Marija. Već od sredine kolovoza kada nam je javio da je zbog korone na liječenju u mostarskoj bolnici, sa strepnjom smo pratili hoće li mu se stanje poboljšati”, izjavio je glavni urednik Jabuke TV Goran Kutle.

„I ova smrt pokazuje važnost pridržavanja mjera zaštite, provođenja odluka tijela koje ih donose. Ne smiju se mijenjati svako malo. Možemo mi govoriti ima korone, nema korone, ali kada se ovako nešto dogodi nama dragoj, bliskoj osobi, onda se dobro zamislite. Oprez je nužan. Važno je sačuvati zdravlje”, dodao je Goran Kutle.

Dragi Mario, nedostajat ćeš nam!

Objavljuje Jabuka.tvSubota, 12. rujna 2020.

Mario Pinjuh rođen je 5. svibnja 1990. u Mostaru. Osnovnu školu završio je u Mokrom, a zatim i Gimnaziju fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru završio je studij hrvatskog jezika i književnosti te engleskog jezika i književnosti. Novinarsku karijeru je započeo na Običnom radiju, potom je nastavio na RTV Herceg-Bosne, a posljednje dvije godine bio je zaposlen na Radio postaji Mir Međugorje.

Bio je dugogodišnji istaknuti član KUD-a “Mokro”, a surađivao je i s drugim kulturno-umjetničkim društvima, a proteklih godina bio je jedan od glavnih organizatora večeri folkora “Na temeljima bazilike naše” u Mokrom.

Video kojim su se prijatelji oprostili od novinara Maria Pinjuha možete pogledati OVDJE.