U ime obitelji

Građanska inicijativa „U ime obitelji“ u svojstvu podnositelja zahtjeva za raspisivanje referenduma koji će se održati 1. 12. 2013. podnijela je zahtjev DIP-u (Državnom izbornom povjerenstvu) za izuzeće GONG-a kao nepristranog promatrača.

– Budući da udruga GONG već duže vrijeme javno provodi svojevrsnu anti-kampanju protiv predmetnog referenduma, očito je da ista već sada i aktivno i pasivno utječe na buduće birače. Kako je anti-kampanja koju GONG provodi jednostrana i aktivistička, držimo da predstavlja zloupotrebu pozicije GONG-a u hrvatskom društvu i javnosti – stoji u priopćenju građanske inicijative.

– Naime, zbog dugogodišnje pozicije GONG-a kao udruge koja „obavljanja djelatnosti nepristranog i nestranačkog praćenja, nadgledanja i unaprjeđivanja izbornog procesa“ kod dijela birača ostavlja se dojam kako je anti-kampanja koju GONG provodi nepristrana i nestranačka – što nije točno. Ovakvom promjenom pozicije iz „nepristrane“ u aktivističku udrugu GONG aktivno otežava biračima donošenje informirane odluke o referendumskom pitanju – zaključuje se u priopćenju.

Bitno.net