logos.cdr

“Poštovani predsjedniče Josipović,

građanska inicijativa „U ime obitelji“ pokrenula je postupak za izjašnjavanje građana o potrebi raspisivanja referenduma u Republici Hrvatskoj. Referendumsko pitanje glasi: Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca? Građani Republike Hrvatske imat će priliku izjašnjavati se o potrebi raspisivanja referenduma u razdoblju od 12. do 26. svibnja 2013.

Kao predsjednika svih građana Republike Hrvatske, željeli bismo Vas zamoliti da podržite zahtjev podupiratelja ove građanske inicijative da se na referendumu mogu izjasniti jesu li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca, kao što to već stoji u Obiteljskom zakonu RH.

Molimo Vas da građane Republike Hrvatske, putem sredstava javnog priopćavanja, potaknete da potpisivanjem zahtjeva za raspisivanje referenduma podrže demokratsko pravo svojih sugrađana da se izjasne o tako važnoj društvenoj temi kao što su brak i sva prava koja iz njega proizlaze, uključujući i posvajanje djece.

Uvjereni smo da kao predsjednik niste skloni pokušajima pojedinih skupina da se hrvatskom društvu nametne izjednačavanje istospolnih partnerstva s brakom u Republici Hrvatskoj. Stoga, kako biste ostali vjerni svom inauguracijskom obećanju – da ćete se zalagati da Hrvatska bude „dom demokracije i ljudskih prava“ – vjerujemo da ćete podržati napore ove građanske inicijative da se o braku i obitelji imaju priliku izjasniti svi građani Republike Hrvatske.

Unaprijed Vam zahvaljujemo na suradnji i pridruživanju našim naporima za unaprjeđenjem demokracije, poštivanja građanskih i ljudskih prava u Republici Hrvatskoj.”

Bitno.net