Građanska inicijativa „U ime obitelji“ javnosti se u u utorak obratila priopćenjem u kojemu tvrdi kako su njihove financije transparentne. Također, spominju kako još uvijek čekaju odgovor na koji bi način Državno izborno povjerenstvo, ako inicijativa objavi sve pravne i fizičke osobe koje su inicijativu podržale financijski, zaštitilo te osobe od mobbinga, prijetnji i napada. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Građanska inicijativa „U ime obitelji“ objavila je 16. 6. 2013., na svojim mrežnim stranicama, izvješće o svim financijskim sredstvima koja su korištena za razdoblje izjašnjavanja birača od 12. 5. do 26. 5. 2013. o potrebi raspisivanja referenduma. Izvještaj možete vidjeti ovdje.

Ukupni iznos koji su do 16. 6. 2013. donirali građani i pravne osobe je 164 659,80 kn. Podsjetili bismo da Vlada RH, GONG i druge provladine udruge nisu podnijele izvješće za antikampanju koju su provodile za vrijeme izjašnjavanja građana.

U razdoblju od 16. 6. do danas Građanska inicijativa „U ime obitelji“ primila je donacije u iznosu od 231 654,00 kn pri čemu je, od toga 70 % donacija fizičkih osoba, a 30 % donacija pravnih osoba.

Za sve financijske aktivnosti „U ime obitelji“ Ministarstvu financija podnesena su sva potrebna financijska izvješća.

Građanska inicijativa „U ime obitelji“ prihvatit će preporuku Državnog izbornog povjerenstva i objaviti 24 sata prije dana održavanja referenduma informacije o svim ukupno prikupljenim sredstvima.

Podsjećamo da je Građanska inicijativa „U ime obitelji“ 21. 11. 2013. od Državnog izbornog povjerenstva zatražila da pojasni tko su sudionici referendumske promidžbe koji trebaju podnijeti financijska izvješća. Hoće li DIP zatražiti financijsko izvješće i od onih koji su najangažiraniji u anti-referendumskoj kampanji; Vlade RH, političkih stranaka, EuropaPress Holdinga, HRT-a i svih provladinih udruga koje provode anti-kampanju. Još uvijek čekamo odgovor na koji bi način Državno izborno povjerenstvo, ukoliko Građanska inicijativa „U ime obitelji“ objavi sve pravne i fizičke osobe koje su inicijativu podržale financijski, zaštitilo te osobe od mobbinga, prijetnji i napada kakvom su do sada bile izložene osobe koje su javno podržale inicijativu.

Podsjećamo da je gđa Blanka Vlašić, nakon što je javno podržala brak između žene i muškarca bila napadana, od njezinih sponzora traženo je da joj sponzori prekinu ugovore. Sada se vrši pritisak na pravne osobe, nazivaju se njihovi poslovni partneri i prijeti im se jer se usuđuju reći da je brak zajednica između žene i muškarca.”

uimeobitelji.net