Danas, na blagdan bl. Ozane Kotorske, u Kotoru u katedrali sv. Tripuna održat će se ustoličenje novoga kotorskog biskupa mons. Ivana Štironje.

Misa ustoličenja počet će u 11 sati u katedrali Sv. Tripuna, a prijenos možete pratiti na mrežnoj stranici Radiotelevizije Herceg-Bosne. 

Tijekom boravka u crkvama obavezno je održavanje uobičajenih epidemioloških mjera.

Mons. Ivan Štironja zaređen je za kotorskog biskupa 7. travnja ove godine u mostarskoj katedrali. Služba ređenja izvorno se trebala odviti u katedrali u Kotoru no zbog epidemioloških mjera prebačena je u Mostar.

Novi kotorski biskup jučer se, zajedno s barskim nadbiskupom i apostolskim upraviteljem Kotorske biskupije Rrokom Gjonlleshajem, susreo s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

U nedavnom razgovoru za Hrvatski katolički radio i Informativnu katoličku agenciju, mons. Štironja je pojasnio zašto je za svoju biskupsku službu odabrao geslo „Bog je ljubav“.

„To mi je ponajprije najljepša definicija Boga. To je ujedno i veza s mojim mladomisničkim geslom koje glasi: O ljubavi tvojoj Gospodine, pjevat ću dovijeka! Upravo te tri riječi označavaju i središte kršćanske vjere, a ujedno su poziv svakom kršćaninu: ljubiti poput Boga i biti milosrdan kao Bog. Dakle, svi smo pozvani na svetost. Ako zaista želimo biti kršćani i izvršiti svoje kršćansko poslanje, a pogotovo, ako idemo dalje, pa govorimo o svećeničkom i biskupskom poslanju, time još više“, rekao je, između ostaloga mons. Štironja.