Leopold_Mandic, tijelo sv. leopolda mandića

Tijekom jučerašnjeg predstavljanja knjige “Božje je ime milosrđe” na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu, kardinal Josip Bozanić najavio je dolazak tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića u Hrvatsku.

Tijelo sv. Leopolda Mandića, zaštitnika godine milosrđa, koje je boravilo u Rimu od 3. do 11. veljače, dolazi 13. travnja u Zagreb, a od 15. do 18. travnja biti će izloženo na štovanje vjernicima u kapucinskoj crkvi svetoga Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Gornjoj Dubravi. Kroz te dane bit će organiziran cjelodnevni molitveni program, a vjernici će se moći osobno pomoliti pred tim velikim hrvatskim svecem.

Tijekom boravka tijela u Hrvatskoj svaki dan svetu će misu služiti jedan hrvatski biskup. Tako će misu u Zagrebačkoj katedrali prilikom dolaska tijela u Hrvatsku služiti mons. Vlado Košić, a idućih dana euharistiju će voditi mons. Josip Bozanić, mons. Ivica Petanjak te biskup Mate Uzinić.

U ponedjeljak, 18. travnja, tijelo poznatog hrvatskog sveca otići će za Sloveniju, a nakon toga slijedi povratak u Padovu.

Cijeli raspored boravka tijela u Hrvatskoj možete pogledati OVDJE.

Bitno.net