Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Tihomir Orešković, sudjelovao je na jučerašnjem euharistijskom slavlju koje je predvodio kardinal Josip Bozanić, prenosi HRT.

Orešković je istaknuo kako je ovo povijesni dan, a osvrnuo se i na riječi kardinala Josipa Bozanića koji je kao glavnu vrlinu drugog hrvatskog sveca naveo ujedinjavanje svih kršćana.

Kako donosi portal Dnevnik.hr, Orešković je novinarima poručio: ‘Možda je najbitnija poruka meni, kada sam slušao riječi kardinala, to što je Leopold živio, a to je da se ujedinimo. Možemo mu se diviti. On je ujedinio kršćane. Drugi tjedan sam u Jasenovcu i mislim da bi poruka trebala biti da se mi Hrvati ujedinimo, a ne da dozvolimo da se ovako podijelimo”, rekao je premijer Orešković.

Podsjećamo, prije tjedan dana hrvatski premijer Tihomir Orešković primljen je na audijenciju kod pape Franje gdje su u srdačnom razgovoru istaknuti dobri odnosi između Svete Stolice i Republike Hrvatske te je potvrđena zajednička volja za nastavljanjem konstruktivnog dijaloga o bilateralnim pitanjima vezanim uz odnose između crkvene i građanske zajednice. Bilo je riječi i o važnosti koju hrvatski vjernici pridaju liku blaženog Alojzija Stepinca kao i o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Tino Krvavica | Bitno.net