Svjedocanstvo o cistoj ljubavi studenata i mladih u Osijeku

U sklopu korizmenih seminara „Duh i tijelo“ koje za osječke studente organizira studentski kapelan p. Arkadiusz Krasicki, CSSp u četvrtak 28. veljače održan je susret na temu predbračnog hodanja – „Dečko i cura, zaljubljeni par“. Pater Arek govorio je o tome što je prava ljubav, koje sve vrste ljubavi postoje, koje su zamke zloga danas u svijetu koje priječe otkrivanje i življenje prave ljubavi među mladima, te je studente i mlade ohrabrio kako je čista ljubav, koji počiva na temeljima ljubavi Božje moguća i kako je svatko zaslužuje pronaći i živjeti.

Predbračna čistoća nije ispala iz mode kako to neki pokušavaju nametnuti mladim ljudima, rekao je studentski kapelan, ponosan na mlade koji svojim primjerom pokazuju kako se zdravo živi u duhu evanđelja.

Također se molilo za ozdravljenje duše i tijela, te se posebno molilo za mlade koji već hodaju, ili se pak odlučuju na čist prebračni hod.

Župa sv. Ćirila i Metoda u Osijeku bila je prepuna mladih i studenata kojima je posvjedočio bračni par Jelena i Tomislav, koji su dvije godine hodali u čistoći, a iza sebe imaju, kako su rekli, predivnih 7 godina braka i petogodišnjeg sina. Studente i mlade oduševili su svojom životnom pričom, ohrabrivši mlade na čistoću prije braka, jer se tako stvaraju istinski temelji za pravo upoznavanje, rast u ljubavi i kvalitetan brak koji lakše i ljepše podnosi sve životne izazove.

Uz molitvu, svjedočanstva i slavlje, ovaj susret bio je poseban po tome što je p. Arek blagoslovio sve mlade parove koji svjedoče predbračnu čistoću. Čak 15 parova je stalo pred oltar i svećenik je blagoslovio njihovu ljubav, hod u čistoći i čestitao im na hrabrosti i ljubavi, kako bi zajednički još više rasli u vjeri i spremno se približili sakramentu braka. Uz to, mladi parovi su molili pred relikvijom svete Marije Goretti, zaštitnice mladeži i čistoće.

Korizmena duhovna obnova se nastavlja, a na idućem seminaru govorit će se o grijesima protiv čistoće, kada će se posebno moliti za sve mlade koji imaju poziv za brak, a još nisu pronašli svoje mladiće i djevojke.

S.M. | Bitno.net