“Policijski službenici Policijske uprave brodsko posavske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom, koji je 4. rujna 2019. godine predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Spolna zlouporaba djeteta mlađeg od petnaest godina iz članka 158. stavak 6. Kaznenog zakona počinjenog na štetu ženskog djeteta. Temeljem rješenja nadležnog državnog odvjetništva policijska uprava u cilju zaštite žrtve provodi mjere opreza izrečene osumnjičeniku.”, izvijestila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Kako prenose mediji, riječ je o svećeniku rodom iz Tanzanije koji djeluje u Podvinju kraj Slavonskog Broda, a nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje koje je pokazalo osnovanu sumnju u počinjenje kaznenog djela “spolna zloporaba djeteta mlađeg od petnaest godina” zbog čega je predan pritvorskom nadzorniku, a potom odlukom suda pušten na slobodu uz stroge mjere opreza.

U ekskluzivnom razgovoru s Ivicom Jankovićem, glavnim urednikom portala SB Online osumnjičeni svećenik kazao je kako mu je afera podmetnuta, te kako iza nje stoji obitelj koja je i ranije radila „ružne stvari“.

„U ovoj župi s ovim prekrasnim ljudima sam već dugi niz godina, jako volim svoj poziv i obavljam ga s ljubavlju, jako jako jako mi je teško… Istina je da sam pozvan u policiju i da su me upoznali s optužbama. Ja samo želim biti svećenik, i služiti svojim župljanima kako sam i radio sve ove godine“, kazao je u razgovoru osumnjičeni svećenik, te dodao kako ne razumije namjere onih koji su ga prijavili i kako moli za njih, ali i kako po naputku odvjetnika namjerava dokazati kako je riječ o lažnim optužbama.

„Jako mi je teško zbog toga što mi rade pogotovo što me prijavljuju za nešto što nije istina, ja znam da nije istina, moji župljani znaju da nije istina, Bog zna da to nije istina. Ne znam kako ću ovo preživjeti jako mi je teško, mislim da ću umrijeti od muke. Nikad u životu nikome ništa nažao učinio nisam, zašto mi to rade Ivica, sve učim da vjeruju u Boga, da se drže Božjih zakona, zašto Riječ Božja nije došla do njih, zašto, zašto mi rade tako ružne stvari. Ne znam kako ću ovo preživjeti“, rekao je 47- godišnji svećenik.

Portal SB Online demantirao je navode medija prema kojima je svećenik udaljen iz službe, te izvijestio kako će svećenik od nedjelje biti na godišnjem odmoru.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net