poplava3

Na godišnjoj Svećeničkoj skupštini koja je održana u srijedu 21. svibnja u marijanskom svetištu u Vepricu, svećenici Splitsko-makarske nadbiskupije skupili su 100 000 kuna pomoći za stradale u poplavama u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji, izvijestio je tiskovni ured splitsko-makarske nadbiskupije.

Ovim simboličnim gestom, svećenici su se odazvali pozivu i poticaju splitsko-makarskog nadbiskups mons. Marina Barišića te od svojih osobnih prihoda odvojili dio novca kako bi, osim riječima ohrabrenja i molitvom, i na konkretan način pomogli braći i sestrama koji su pogođeni katastrofalnim posljedicama poplava.

Skupljeni iznos uplatiti će se Hrvatskom Caritasu koji će ga proslijediti onima koji su u potrebi.

Podsjetimo, ranije je sama nadbiskupija izdvojila sredstva iz svog proračuna i donirala ih pogođenim područjima u tri države. Nadbiskupija je uplatila Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije 30 000 kuna; Caritasu Požeške biskupije 20 000 kuna; Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije 30 000 kuna te Caritasu Banjolučke biskupije 20 000 kuna, za sve žrtve poplava u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Splitsko-makarska nadbiskupija uplatila je na račun Hrvatskog Caritasa 30 000 kuna koje će se proslijediti nastradalima u Srbiji.

Vjernici Splitsko-makarske nadbiskupije aktivno su uključeni u prikupljanje pomoći za stradale u poplavama na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Mnogi župni Caritasi u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji samoinicijativno prikupljaju pomoć za stradale koja je već isporučena potrebnima u Slavoniji. Središnji Caritas nadbiskupije Split također prikuplja odjeću, hranu, higijenske i ostale potrepštine u svome sjedištu u Splitu (Zrinsko – frankopanska 43), svaki dan od 8 do 18 sati.

Bitno.net