4. nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji u Ludbregu 21. i 22. svibnja bit će održan pod geslom „Od koljena do koljena dobrota je Tvoja (usp. Lk 1, 50)“, piše na stranicama Varaždinske biskupije. Ovo geslo nadahnulo je akademskog kipara Iliju Skočibušića na izradu logotipa ovog nacionalnog susreta kojim dominira lik križa. Na logotipu je naznačeno geslo susreta „Od koljena do koljena dobrota je Tvoja“, riječi Blažene Djevice Marije, kada pjeva hvalospjev Veliča (usp. Lk 1, 50). Nasuprot geslu naznačeno je mjesto i godina održavanja susreta: Ludbreg, 2022.

„Ovaj logo nam može kazati da je put Crkve Kristov put – to je i križni put. Obitelj se rađa iz Kristova boka iz kojega teče krv. Susret će biti održan u Svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu. Na logotipu je naznačena kaplja koja teče i koja stvara obitelj, novu obitelj, Kristovu obitelj – Crkvu. Ujedno prikazuje otvoreni bok iz kojega teče krv i voda – znak izlijevanja Duha Svetoga“, objasnio je mons. Radoš na konferenciji za medije nakon 64. redovnog plenarnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije, u četvrtak 28. travnja 2022. godine.

Opširnije tumačenje logotipa možete pročitati na poveznici: Tumačenje logotipa IV. nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji.

Geslo susreta bilo je i nadahnuće autorima himne susreta čiji je tekst napisao Zvonimir Klemenčić – Mito, glazbu potpisuje Edi Vugrinec, a aranžman Marko Prepelić. Tonski zapis himne snimljen je u varaždinskoj katedrali. A video je napravio Siniša Conar koristeći bogatu arhivu Ureda za pastoral u medijima Varaždinske biskupije koji već 16 godina bilježi događaje, susrete i svjedočanstva vjernika Varaždinske biskupije.