Susretu su nazočili volonteri iz Splita, Solina, Kaštela, Trogira, Sinjske i Imotske krajine, Omiša i okolice, Makarskog primorja i doline Neretve, kao i predstavnici brojnih molitvenih zajednica. Oni su prikupili više od 110.000, od ukupnih više od 750.000 potpisa.

Nadbiskup Barišić istaknuo je kako je bitno zastupati i svjedočiti kršćanski stav u današnjem društvu te da je radostan što su volonteri baš u ovoj inicijativi utjelovili svoju volju za pomaganjem. Rekao je i da su zajedničkim snagama položili veliki test i pridonijeli demokratizaciji društva. “U ovoj situaciji nema protivnika, pa samim time ni pobjednika. Ima samo drugih mišljenja iza kojih stoji čovjek. Htio bih da svi shvate da ova inicijativa nije protiv njih nego upravo za njih. Mi smo Crkva i imamo evangelizacijsku misiju, i zato ne smijemo šutjeti nego djelovati. Zapravo, za nas je ovo na neki način poraz. Poraz je svaki put kada se čovjek udalji od nas, od Crkve. No mi svjedočimo i vjerujemo da smo na strani čovjeka i budućnosti”, istaknuo je nadbiskup te je sve nazočne, a posebno roditelje, pozvao da izraze svoje mišljenje i u javnoj raspravi o zdravstvenom odgoju.

[facebook]Želiš li biti na izvoru bitnih informacije, klikni Like![/facebook]

Susret je završen euharistijskim slavljem na kojem je nadbiskup Barišić podsjetio da je i sam Isus bio demokratičan i da je uvijek bio na strani potlačenih i odbačenih. Vjeruje da je i u ovoj inicijativi bio prisutan kako bi zaštitio svetinju braka i obitelji koja je ugrožena, a pomogli su mu volonteri koji su sudionici Gospodnji u spašavanju čovjeka, obitelji i života. Poručio je: “Ne trebamo biti iznenađeni ovolikim odazivom volontera i građana koji su dali svoj potpis. Trebali bi se iznenaditi zlim ljudima jer je svaki čovjek u srcu dobar. Dobri ljudi nisu iznimke ni iznenađenja. To je normalno, kao što je normalan brak između muškarca i žene”.

(ika/bitno.net)