Susret kardinala Bozanića s mitropolitom Pavlovićem

Razgovaralo se o skorom susretu kardinala Bozanića i patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja Gavrilovića.

Susret

Kardinal Bozanić susreo se u ponedjeljak 4. lipnja 2012. godine, u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu, s pravoslavnim mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim gosp. Jovanom Pavlovićem, kako bi dogovorili pojedinosti o susretu kardinala Bozanića s patrijarhom Srpske pravoslavne crkve gospodinom Irinejem Gavrilovićem.

U razgovoru su izmijenili informacije o prilikama u odnosima između dviju Crkava te precizirali pohod i raspored susreta. Susret će se održati u petak 8. lipnja, u 9 sati, u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz patrijarha Irineja, susretu će biti nazočni članovi Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne Crkve: srijemski episkop gosp. Vasilije, bački episkop gosp. Irinej i šumadijski episkop gosp. Jovan te mitropolit zagrebačko-ljubljanski gosp. Jovan.

Uz kardinala Bozanića, susretu će biti nazočni članovi Stalnoga vijeća Hrvatske biskupske konferencije: predsjednik Hrvatske biskupske konferencije đakovačko-osječki nadbiskup mons. Marin Srakić, splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić i riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić, te predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog sisački biskup mons. Vlado Košić i zagrebački pomoćni biskupi.

Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 5. lipnja 2012.

Možda vam se svidi