– Pozivam vas da budete živi članovi svoje vjerničke zajednice. Neka to za vas bude početak jednoga novog života i po tom životu svjedočite svojoj sredini o novosti u koju ulazite, koju prihvaćate, o novosti koju čini u vama Isus Krist – poručio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić katekumenima i ostalim pripravnicima za sakramente kršćanske inicijacije na tradicionalnome korizmenom susretu koji je u četvrtak 21. ožujka održan u zagrebačkoj prvostolnici, a na kojemu se okupilo 122 katekumena i 98 pripravnika za ostale sakramente kršćanske inicijacije koje će primiti u noći vazmenoga bdjenja.

Na početku susreta okupljene je pozdravio i kardinalu Bozaniću predstavio zamjenik biskupskoga vikara za grad Zagreb mons. Zvonimir Sekelj, a nakon službe riječi zagrebački je nadbiskup uputio prigodnu homiliju u kojoj je izrazio posebnu radost zbog toga susreta, izvijestio je portal Glasa Koncila.

Kardinal se prisjetio geste pape Franje pri prvome pojavljivanju na balkonu bazilike Sv. Petra, kada je zamolio brojne okupljene da mole za njega, posvjedočivši time što znači molitva u ljudskome životu.

– I ja vas pozivam da molite, da molitvom podržavate onu stalnu potrebnu vezu s Bogom. Onoliko ćete rasti u vjeri, onoliko ćete iz dana u dan biti više vjernici, više kršćani katolici, koliko budete molili. Nemojte zaboraviti svaki dan kratko stati pred Boga u molitvi, dan će vam biti vedriji, a život bogatiji -poručio je okupljenima kardinal Bozanić.

Katekumeni su se zatim u osobnom susretu s nadbiskupom predstavili imenom i prezimenom te od njega primili knjižicu s Vjerovanjem, koje su potom zajednički izmolili. (ika/bitno.net)