U organizaciji Koordinacije studentskih zavičajnih udruga Sveučilišta u Zagrebu, a uz potporu Pastorala mladih Zagrebačke nadbiskupije, 27. svibnja 2012. godine održat će se II. Studentsko hodočašće na Mariju Bistricu.

Plakat

Događaj se održava već drugu godinu za redom na blagdan Duhova, a za razliku od prošlogodišnjeg – ove će godine misno slavlje posvećeno svim hrvatskim braniteljima – na vlastitu želju – predvoditi zagrebački nadbiskup i kardinal Josip Bozanić. Hodočašće se održava pod sloganom „Ako živimo po Duhu, po Duhu se i ravnajmo! [Gal 5, 25]“, a glavni inicijator istoga je zagrebačka Udruga zagorskih studenata koja za cilj postavila ugostiti mladu hrvatsku inteligenciju u svojemu zavičaju.

Ove se godine očekuje dolazak od oko 1.500 studenata – za razliku od prošlogodišnjih 800 – koji će se hodočašću moći pridružiti organiziranim autobusnim prijevozom koji polazi sa prostora studentskoga doma Stjepan Radić u nedjelju, 27. svibnja u 8.00 sati.

Vjera ti je bitna? Pridruži nam se:

Plan i program hodočašća koncipiran je na način da središnji događaj predstavlja svečana Sveta Misa, nakon koje će se upriličiti studentski Križni put na obližnjemu brdu i milenijska fotografija u izvedbi poznatoga fotografa Šime Strikomana. S obzirom na činjenicu da je za organizaciju ovogodišnjega hodočašća izostala pomoć grada Zagreba i službenih institucija, za istaknuti je činjenicu da su se studenti organizirali sami i prikupili sredstva kako bi u predispitno vrijeme kolegama pružili mogućnost za duhovnom okrepom i zajedničkim druženjem u našem najvećem marijanskom svetištu.

Svi zainteresirani prijave za hodočašće mogu obaviti preko bilo koje od sastavnica Koordinacije zavičajnih udruga Sveučilišta u Zagrebu, Pastorala mladih Zagrebačke nadbiskupije, Studentskoga pastorala ili putem unificirane e-adrese za prijave – studentsko.hodocasce.mb@gmail.com. Cijena po hodočasniku iznosi 20,00 kuna, a podrazumijeva autobusnu kartu na relaciji Zagreb – Marija Bistrica – Zagreb.

Više informacija na: Facebook stranicaFacebook događaj.

Bitno.net