Ovogodišnja proslava Stepinčeva započinje trodnevnicom od nedjelje 7. do utorka 9. veljače u Župi sv. pape Ivana XXIII. u zagrebačkoj Dubravi, objavio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Prvoga dana trodnevnice euharistijsko slavlje s početkom u 10 sati predvodi preč. mr. Marko Kovač, biskupski vikar za pastoral.

Drugoga dana trodnevnice euharistijsko slavlje s početkom u 18 sati predvodi pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski, a trećega dana trodnevnice euharistijsko slavlje, također u 18 sati predvodi pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško.

Euharistijska slavlja trodnevnice prenosi Hrvatska radiotelevizija na svojim programima: prvoga dana na prvim programima, a drugoga i trećega dana na trećim programima radija i televizije.

Na spomendan bl. Alojzija Stepinca, u srijedu, 10. veljače 2021. godine u 17 sati, kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, predvodit će središnje euharistijsko slavlje ispred potresom ranjene zagrebačke prvostolnice.

Euharistijsko slavlje prenosit će Hrvatska radiotelevizija: radio na prvom, a televizija na drugom programu.

Svjesni duboke znakovitosti ovoga slavlja uz ‘majku svih crkava’ naše Nadbiskupije posvjedočimo molitvenu povezanost i zajedništvo te nastavimo pronalaziti najdublje nadahnuće i snagu za suočavanje s poteškoćama i za djelotvornu ljubav prema bližnjima.

Blaženi Alojzije na brojne načine očitovao je milosrđe Boga Oca, koje je po Crkvi prisutno u svijetu. Neka nam on izmoli ustrajnost u ljubavi i pouzdanje u istini da Bog vodi naše zemaljske putove i da nas nikada ne ostavlja.