Caritas

Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije i ove godine organizira akciju prikupljanja i podjele udžbenika za sve razrede osnovne škole. Svi koji žele udžbenike mogu donijeti u sjedište Caritasa u Splitu na adresu Zrinsko-frankopanska 43, a po potrebi, odnosno po dojavi škole, Caritas će sam organizirati preuzimanje udžbenika. Podjela udžbenika počet će odmah po završetku nastavne godine i trajat će cijelo ljeto, bez prekida, svaki radni dan (osim subote) od 8.30 do 13 sati.

Kriteriji dodjele udžbenika: preporuka župnika ili neke od društvenih ustanova zaduženih sa socijalna pitanja. Preporuča se roditeljima/učenicima uz preporuku donijeti popis traženih udžbenika s autorima. Svi koji udžbenike nude ili potražuju mogu se javiti na tel. 318-740.

“Caritas poziva roditelje, učenike i škole da se uključe u ovu akciju kojom možemo svi zajedno barem malo ublažiti sve izraženije siromaštvo na našem području. Caritas ovim putem želi unaprijed zahvaliti svima za svaki i najmanji doprinos ostvarenju ove akcije”, ističe u dopisu ravnatelj Caritasa Slavko Jerončić. (ika/bitno.net)