Mladić iz Zagreba, koji ne želi otkriti svoj identitet, tvrdi da je tri mjeseca bio član sekte i priča o svojim iskustvima, ritualnim silovanjima i crnim misama.

Njegova priča izašla je na vidjelo kada se majka nestalog Natana Mirkovića obratila za pomoć ekipi TV emisije “Provjereno”, nakon što je digla ruke od policijske istrage. Njezin 18-godišnji sin nestao je krajem veljače, a na njegovu računalu pronađene su sotonističke molitve. Signal mobitela posljednji put je lociran u napuštenoj kapeli, a njegova djevojka svjedočila je o Natanovim obredima inicijacije u sektu.

Neimenovani mladić tvrdi da je tri mjeseca bio član sotonističke sekte koja se povezuje s Natanovim nestankom.

– Vodio sam dvostruki život. Govorio sam da idem na kavu ili trening, a onda bih otišao na crnu misu – izjavio je mladić i dodao da je na rituale na zagrebačka groblja išao dvaput tjedno.

Ekipi Provjerenog pokazao je prepisku s navodnim vođom sekte u kojoj mu on objašnjava da mora proći obred krštenja – žiletom izrezan znak obrnutog križa na dlanu.

Na crnim misama bilo je puno maloljetnika koje su zavodili obećanjima o raznim moćima, a upravo zbog njihovih srednjoškolskih godina nalazili su se u ranim večernjim satima.

– Ako je neke bilo strah, ponudili bi im džoint da se opuste – tvrdi mladić.

Neki stručnjaci, među kojima i psiholog Nebojša Buđanovac, tvrde kako nije riječ o sektama, već o dobro organiziranom kriminalu gdje su tinejdžeri tek obične marionete.

– Oni nisu dobili potpunu informaciju što će se od njih očekivati kada uđu u sektu, nego su primamljeni određenim pričama, tajnim sastancima itd. što je, naravno, tinejdžere privuklo. A onda su se doveli u situaciju da preprodaju drogu, sudjeluju u orgijama i sl. – tvrdi Buđanovac.

Bitno.net