Društvene mreže zaslužne su što smo saznali za možda i najljepšu priču tjedna.

U Facebook grupi Spotted: Osijek-Slavonija jedna je majka opisala nevjerojatan susret s nepoznatim gospodinom koji ju je zaustavio na cesti dok je sa sinom išla kupiti stvari za školu. Premda se isprva malo uplašila, uslijedilo je prekrasno iznenađenje…

“Danas me zaustavi gospodin na ulici dok sam sa svojim školarcem išla kupiti mu neke stvari za školu, i kaže: ‘Gospođo, je l’ možete stati na tren’; mi stanemo uplašeni, on otvara svoj gepek i vadi iz njega prekrasan bicikl i kaže: ‘Ja i moj sin smo se dogovorili da je on prerastao ovaj bicikl i da ćemo ga poklonit nekome, a vi ste mi izgledali kao najbolji kandidati.’ Ostala sam u šoku i pomalo zaplakala, pokušavajući ostati pribrana pred čovjekom kojeg prvi put vidim u životu. Sin je stao i nije ni riječi progovorio jer mu nije bilo jasno što se upravo događa. Najveća stvar od svega je što smo prošli tjedan pričali o biciklu jer dolazi toplo vrijeme, pa je sin pitao kad će on imati svoj bicikl, a suprug i ja smo mu rekli da ga trenutno ne možemo kupiti, jer nismo u mogućnosti. Ovog gospodina kao da su anđeli poslali, tek kad smo dogurali bicikl kući sin je progovorio i pitao je li to stvarno njegov bicikl. Ovim se putem do neba zahvaljujem gospodinu, neznam mu ni ime ni išta, jer kad sam ga pitala rekao je samo ‘gospođo, nije bitno moje ime, poklanjam vam ovo od srca’. Malo je sve ispalo zbunjujuće, jer ovo u svom životu nisam nikad doživjela. Hvala vam još jednom na ovome, uljepšali ste nam život, i stvarno nije toliko bitan taj bicikl koliko ono što ste danas učinili.”

Inače, velikodušnost se više puta spominje u Bibliji te je na nekoliko mjesta istaknuto kako Bog cijeni velikodušna čovjeka.

“Jahvi pozaima tko je siromahu milostiv, i on će mu platiti dobročinstvo” (Izr 19, 17)

Danas me zaustavi gospodin na ulici dok sam isla sa svojim skolarcem kupit mu neke stvari za skolu, i kaze gospodo jel…

Objavljuje Spotted: Osijek-SlavonijaSrijeda, 19. veljače 2020.

Bitno.net